Πέμπτη 9 Ιουλίου 2009

FASHION


Τα κοστούμια της εποχής του πολέμου του Γκοτιέ και τα μαύρα ντελικάτα φορέματα του Βαλεντίνο έκλεισαν τις επιδείξεις της υψηλής ραπτικής για εφέτος στο Παρίσι.

Πολλοί σχεδιαστές περιέκοψαν τις επιδείξεις στην πασαρέλα και ορισμένοι τις άφησαν τελείως, προτιμώντας τις απλές παρουσιάσεις καθώς ακόμη και το υψηλότερο επίπεδο της μόδας νοιώθει την παγκόσμια οικονομική ύφεση αν και ο Γκοτιέ έδειξε να αψηφά την γενική κατήφεια.

Ο Γκοτιέ, ο οποίος σχεδιάζει γυναικεία ρούχα για τον όμιλο πολυτελείας Hermes, χρησιμοποίησε τα ίδια μαλακά δερμάτινα καπέλα του 1930 που παρουσίασε την άνοιξη στην συλλογή της Hermes, στην οποία ανήκει το 45% των δικής του εταιρείας.

Στου Βαλεντίνο, οι σχεδιαστές Μαρία Γκράτσια Κιούρι και Πιέρ Πάολο Πιτσιόλι παρουσίασαν τη δεύτερη συλλογή τους για τον οίκο, ο οποίος θα είναι πάντοτε συνδεδεμένος με τα δραματικά κόκκινα φορέματα του προκατόχου τους, Βαλεντίνο Γκαραβάνι.

Προτίμησαν μαύρα φορέματα, στα οποία έδιναν φως, σούρες, δαντέλες και σειρές μουσελίνας σε μία συλλογή, έμπνευση της οποίας αποτέλεσε η «εύθραυστη και επικίνδυνη θηλυκότητα».