Πέμπτη 9 Ιουλίου 2009

Νταν Μπράουν: Προώθηση του νέου βιβλίου μέσω Ιντερνετ

Παζλ θυμίζει η προώθηση του νέου βιβλίου του Νταν Μπράουν. Ο εκδοτικός οίκος «Doubleday» ανακοίνωσε ότι το «Το Χαμένο Σύμβολο», το πρώτο μυθιστόρημα του Μπράουν μετά το «Κώδικας Ντα Βίντσι», θα προωθηθεί μέσω μίας καλοκαιρινής συλλογής κωδικών, παζλ, μυστικών ιστοριών, χαρτών και άλλων καθημερινών σπαζοκεφαλιών στο Facebook και το Twitter.

Η ιστορία του βιβλίου διαδραματίζεται στην Ουάσιγκτον και παρουσιάζει ξανά τον πρωταγωνιστή του «Κώδικας Ντα Βίντσι», Ρόμπερτ Λάνγκντον, να «παγιδεύεται» σε μυστικές κοινωνίες και κρυμμένους κωδικούς. Το εξώφυλλο του βιβλίου θα απεικονίζει το Καπιτώλιο, με μια κόκκινη σφραγίδα και δεκάδες σύμβολα.

Οπως τόνισε ένας από τους εκδότες, ο Τζέισον Κάουφμαν, μπορεί η υπόθεση να εξελίσσεται στην Ουάσιγκτον, αλλά «πρόκειται για μια Ουάσιγκτον που πολλοί λίγοι θα αναγνωρίσουν.

Οπως είναι αναμενόμενο, ο Μπράουν αποκαλύπτει έναν άγνωστο κόσμο μυστικισμού, μυστικές οργανώσεις, κρυμμένες τοποθεσίες σε μια απρόσμενη πλοκή».

Το νέο βιβλίο του Μπράουν θα κυκλοφορήσει στις 15 Σεπτεμβρίου.

Σημειώνεται, πως o «Κώδικας Ντα Βίντσι» -που εκδόθηκε το 2003- πούλησε περισσότερα από 80.000.000 αντίτυπα παγκοσμίως. Το νέο βιβλίο θα εκδοθεί αρχικά σε 5.000.000 αντίτυπα.