Πέμπτη 9 Ιουλίου 2009

ΣΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ ΟΙ ΑΠΑΓΩΓΕΙΣ





















Στην 25η τακτική ανακρίτρια οδηγούνται την Πέμπτη ακόμη πέντε μέλη της σπείρας που μεταξύ άλλων είχε οργανώσει την απαγωγή του εφοπλιστή Π.Παναγόπουλου.

Ήδη έχουν προφυλακιστεί πέντε μέλη της συμμορίας, οι οποίοι, σύμφωνα με την δικογραφία, φέρονται ότι είναι μέλη μεγάλου κυκλώματος που έχει στο ενεργητικό του σωρεία παράνομων πράξεων και αρχηγό τον Παναγιώτη Βλαστό, ο οποίος εκτίει ποινή φυλάκισης.

Από τη Δευτέρα αναμένεται να απολογηθούν στην ανακρίτρια και οι υπόλοιποι πέντε συγκατηγορούμενοι τους που είναι φυλακισμένοι.

Εις βάρος των «15» έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, αρπαγή από κοινού και ηθική αυτουργία σε αυτήν, προμήθεια και κατασκευή εκρηκτικών υλών και ηθική αυτουργία σε αυτήν, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής κατ' επάγγελμα και συνήθεια και ηθική αυτουργία σε αυτές.

Κατηγορούνται επίσης για ανθρωποκτονία από πρόθεση και για τις εκρήξεις που αφορούν την έως τώρα εκκρεμούσα δικογραφία για τη δολοφονία του Γιώργου Γούσιου.

Την Τετάρτη, σε διαθεσιμότητα έθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Ν.Δένδιας τον διευθυντή των Αγροτικών Φυλακών Αγιάς Χανίων και προϊστάμενο του Υπηρεσιακού Συμβουλίου Σωφρονιστικών Υπαλλήλων