Πέμπτη 9 Ιουλίου 2009

Ερευνα για τις εντυπώσεις των τουριστών







































Φαγητό και διασκέδαση αποσπούν τις καλύτερες εντυπώσεις, ενώ οι τιμές τη χαμηλότερη βαθμολογία των αλλοδαπών τουριστών που επισκέφθηκαν την Ελλάδα σύμφωνα με έρευνα του Flash 96 σε συνεργασία με την εταιρία συμβούλων Αμον Οβις.

Στην έρευνα συμμετείχαν 332 τουρίστες από τις πέντε ηπείρους. Ο μέσος χρόνος παραμονής στην Ελλάδα ήταν 12 ημέρες. Τέσσερις στους 10 επισκέφθηκαν τη χώρα μας πρώτη φορά, ενώ έξι στους δέκα κανόνισαν διακοπές μέσω του ίντερνετ.

Το 84% κατέλυσε σε ξενοδοχείο, ενώ το 63% είχε δει κάποια διαφήμιση για την Ελλάδα.

Αμερικανοί, Αυστραλοί και Γερμανοί περισσότερο ικανοποιημένοι, ενώ Σκανδιναβοί και Γάλλοι λιγότερο. Οι 8 στους 10 απάντησαν ότι θα ξανάρθουν, ενώ 9 στους 10 θα συνιστούσαν την Ελλάδα για διακοπές.

Στη βαθμολογία για τις υπηρεσίες με άριστα το 10, υψηλότερος βαθμός με 8,7 για το φαγητό, ακολουθούν με 8,3 η διασκέδαση, με 7,9 οι εγκαταστάσεις, με 7,7 η καθαριότητα, με 7,6 τα μέσα δημόσιας συγκοινωνίας και ο χαμηλότερος βαθμός στις τιμές με 7.

Το ρεπορτάζ του Flash 96 εντόπισε και κρούσματα κερδοσκοπίας. Καναδός κατήγγειλε ότι οδηγός ταξί του πήρε 30 ευρώ στη διαδρομή Πειραιάς- Πλάκα χωρίς ταξίμετρο!

Δηλώσεις

"Πολύ σημαντικό ότι η συντριπτική πλειοψηφία δηλώνει πως είτε θα ξανάρθει είτε θα συστήσει την Ελλάδα για τόπο διακοπών" τόνισε στον Flash 96 ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης. Ο Κώστας Μαρκόπουλος σημείωσε πως "η προβολή της Ελλάδας θα επεκταθεί και σε άλλες χώρες και με εναλλακτικές μορφές τουρισμού".

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα τουρισμού Γιάννης Δριβελέγκας σχολίασε πως "δεν υπάρχει στρατηγικός σχεδιασμός στον τουριστικό τομέα" λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "τα τελευταία είκοσι χρόνια άλλαξαν 47 υπουργοί και γραμματείς".