Πέμπτη 9 Ιουλίου 2009

Οι «Πειρατές της Καραϊβικής»

ανεβαίνουν στο μουσικό πλοίο του Grupo Compay Segundo και ακολουθώντας το όραμα του πλοιάρχου τους, ταξιδεύουν μέσα από θάλασσες και περιπέτειες, τραγουδώντας κουβανέζικα με ένα μπουκάλι ρούμι, φτάνοντας στη σκηνή του θεάτρου Badminton στις 16 Ιουλίου.

Μπορεί το πούρο του θρυλικού παππού της κουβανέζικης μουσικής και ιδρυτή του συγκροτήματος, Compay Segundo, να έσβησε για πάντα το 2003, αλλά 100 χρόνια μετά τη γέννησή του, η ανάμνηση της φλόγας του συνεχίζει να ανάβει φωτιές σε μεθυσμένα βράδια γεμάτα από την ομορφιά του έρωτα και της ζωής, ταξιδεύοντας με την ταχύτητα του φωτός από άκρη σε άκρη του κόσμου. Μιας ζωής παθιασμένης με τη μουσική, όπως αποτυπώθηκε μοναδικά το 1996 στο φιλμ του Βιμ Βέντερς, Buena Vista Social Club.

Όπως τη γιορτάζουν σήμερα 10 από τα πρωτοπαλίκαρα του πληρώματός του, μεταδίδοντας στις εμφανίσεις τους την ατόφια ενέργεια ενός πραγματικού θρύλου, μιας ολόκληρης χώρας και μιας πλούσιας μουσικής παράδοσης που κατέκτησε ολόκληρο τον κόσμο. Ερμηνεύοντας τις κλασικές επιτυχίες Chan Chan, Μacusa, Sabroso, Las Flores de la Vida, κ.α. και ‘διδάσκοντας’ στα πέρατα του κόσμου τη μαγική ενέργεια του son, του «απόλυτου» κουβανέζικου ρυθμού.

Για μια αξέχαστη καλοκαιρινή νύχτα, ο «παλιός» του σχήματος Salvador Repilado Labrada (μουσική διεύθυνση, κόντρα μπάσο) και η παρέα του, ένα σύνολο από την αφρόκρεμα των μουσικών της Κούβας (Hugo Garzón Βargalló- φωνητικά, Rafael Fournier Navarro- bongo drums, Haskell Armenteros Pons & Rafael Inciarte Rodríguez- κλαρινέτο, Nilso Arias Fernández- κιθάρα, κ.α.), θα ανοίξουν πανιά στη σκηνή του θεάτρου Badminton, τραγουδώντας στη θάλασσα μέσα μας.