Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2009

18 ΜΗΝΕΣ Ο ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΣ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ....ΤΟΥ ΣΗΦΑΚΗ

Ποινή φυλάκισης 18 μηνών, με τριετή αναστολή, επέβαλε το αυτόφωρο τριμελές πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης στον 43χρονο οπαδός του Ηρακλή, που εισέβαλε το βράδυ του Σαββάτου στο τερέν του Καυτανζόγλειου κατά τη διάρκεια του αγώνα με τον Άρη και επιτέθηκε στον τερματοφύλακα των φιλοξενουμένων Μιχάλη Σηφάκη.

Ο 43χρονος, που είναι και πατέρας δύο παιδιών, κρίθηκε ένοχος για παράνομη είσοδο σε αγωνιστικό χώρο με σκοπό τη ματαίωση του αγώνα και για βιαιοπραγία, σύμφωνα με το νέο, τροποποιημένο αθλητικό νόμο, ενώ το δικαστήριο δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό.

Απολογούμενος, ο κατηγορούμενος δήλωσε μετανιωμένος για την «ανάρμοστη -όπως τη χαρακτήρισε- συμπεριφορά του» και ζήτησε συγγνώμη, τόσο από τον γκολκίπερ των «κιτρίνων» και τις δύο ΠΑΕ, όσο κι από τη σύζυγο και τα παιδιά του.

«Υπήρχε κλίμα ευφορίας στο γήπεδο. Είχα πόθο να δω την ομάδα μου έπειτα από τέσσερις μήνες αγωνιστικής απραξίας», απάντησε σε ερώτηση του δικαστηρίου για το τι ήταν εκείνο που τον ώθησε να προβεί στις πράξεις, που του καταλογίζονται. Σε ό,τι αφορά στο «τετ α τετ» που είχε με τον τερματοφύλακα του Άρη, ισχυρίστηκε: «Του είπα ότι θα σας βάλουμε έξι γκολ. Ήθελα να τον πικάρω».

Οι συνήγοροί του άφησαν αιχμές για τα μέτρα ασφαλείας που υπήρχαν στο γήπεδο, ενώ αστυνομικός που κατέθεσε ως μάρτυρας κατηγορίας παραδέχθηκε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας «καθυστέρησαν να επέμβουν».

Την ακροαματική διαδικασία παρακολούθησαν οπαδοί του «Γηραιού», οι οποίοι, αποχώρησαν ήρεμα από το δικαστικό μέγαρο, υπό τα βλέμματα των αστυνομικών δυνάμεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ