Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2009

SPECIAL OLYMPICS

SPECIAL OLYMPICS - ΜΙΑ ΝΕΑ ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ

Εγκαίνια έκθεσης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

O Επίτροπος για την Παιδεία και τον Αθλητισμό, Γιάν Φίγκελ εγκαινίασε χθες στο κτίριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την Εκθεση «Special Olympics - Μια νέα στάση ζωής», που έχει ως στόχο τη διασφάλιση της στήριξης από το νέο Ευρωκοινοβούλιο, του κινήματος Special Olympics και κυρίως των Αγώνων της Αθήνας, το καλοκαίρι του 2011.

Εννέα Ελληνες Ευρωβουλευτές έδωσαν το «παρών» στην Εκθεση, η οποία αποτελεί μια «…σπάνια ευκαιρία, να καταλάβουμε ότι είναι περισσότερα αυτά που μας ενώνουν από αυτά που μας χωρίζουν», όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φίγκελ και πρόσθεσε: «Αυτή η κατηγορία αθλητών έχει πάθος για τον αθλητισμό, ξεπερνά εμπόδια, εντάσσεται στην παραγωγική διαδικασία και γίνεται ενεργό μέλος της κοινωνίας».

Τους καλεσμένους υποδέχθηκε η Γιάννα Δεσποτοπούλου, πρόεδρος των Αγώνων Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011, διοργάνωση αφιερωμένη στη μνήμη της Γιουνίς Κένεντι Σράιβερ, που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή. «Ευχαριστώ την Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ενωσης και τους Ευρωβουλευτές όλων των παρατάξεων για τη στήριξή τους. Υποσχόμαστε ότι αυτοί οι ξεχωριστοί Αγώνες που θα διοργανωθούν στην Αθήνα, θα αποτελέσουν κληρονομιά για τους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης».

Από ελληνικής πλευράς, παρόντες στην εκδήλωση ήταν οι ευρωβουλευτές Μαριέττα Γιαννάκου, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Γιώργος Κουμουτσάκος, Μαρία-Ελένη Κοππά, Σταύρος Λαμπρινίδης, Χρυσούλα Παλιαδέλη, Γιώργος Σταυρακάκης, Συλβάνα Ράπτη, Γιώργος Παπανικολάου, καθώς και ο πρέσβης της μόνιμης Ελληνικής αντιπροσωπείας Θεόδωρος Σωτηρόπουλος.

Οι Παγκόσμιοι Αγώνες Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011 θα διεξαχθούν από τις 25 Ιουνίου έως και τις 4 Ιουλίου 2011. Στους Αγώνες θα συμμετάσχουν 7.500 αθλητές και 2.500 προπονητές από 185 χώρες, 3.000 κριτές/διαιτητές και θα φιλοξενηθούν 40.000 μέλη των οικογενειών των αθλητών, σε μια διοργάνωση που θα καλύψουν 3.000 δημοσιογράφοι απ΄όλον τον κόσμο.