Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2009

Εγκρίθηκαν 7.413 θέσεις μερικής απασχόλησης

σε δήμους και κοινότητες όλης της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα η Τριμελής Επιτροπή του άρθρου 5 του Ν.3250/2004, που συνεδρίασε υπό την προεδρία του υφυπουργού Εσωτερικών Θανάση Νάκου, με την συμμετοχή των υφυπουργών Οικονομίας και Οικονομικών Νικόλαου Λέγκα και Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Σοφίας Καλατζάκου, αποφάσισε τα εξής:

- Την έγκριση όλων των Επιχειρησιακών Σχεδίων Μερικής Απασχόλησης των 623 Δήμων και Κοινοτήτων που υποβλήθηκαν στην Επιτροπή.

- Την επιδότηση 7.413 θέσεων στους 623 Δήμους και Κοινότητες, των οποίων τα Επιχειρησιακά Σχέδια εγκρίθηκαν, με το ποσό των 8.000 ευρώ ανά έτος.

- Οι νέες συμβάσεις με τους συμβασιούχους μερικής απασχόλησης μπορούν να καταρτισθούν από την 1η Νοεμβρίου 2009 και μεταγενέστερα.

- Η ανώτατη διάρκεια των συμβάσεων που ενέκρινε η Επιτροπή μπορεί να είναι δεκαοκτώ (18) μήνες, με καταληκτική ημερομηνία ισχύος τους την 30η Απριλίου 2011.

Σημειώνεται ότι από την αρχή του 2005, όταν ξεκίνησε το Πρόγραμμα Μερικής Απασχόλησης και έγιναν οι πρώτες προσλήψεις, έως και σήμερα έχουν απασχοληθεί 19.500 εργαζόμενοι σε δώδεκα (12) κατηγορίες κοινωνικών δράσεων.

Η πολυπληθέστερη δράση είναι αυτή της κατ' οίκον κοινωνικής μέριμνας και φροντίδας - Βοήθεια στο Σπίτι (20%) και ακολουθούν οι δράσεις αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών (16%), αντιμετώπισης περιβαλλοντικών προβλημάτων(16%), κοινωνικής ενσωμάτωσης μεταναστών (4%), ασφάλειας στη μετακίνηση των μαθητών και η φύλαξη των σχολείων (12%), η ενημέρωση των δημοτών(7%) κ.ά.

Σημαντικό εργαλείο για το πρόγραμμα Μερική Απασχόληση είναι η διαδικτυακή πύλη www.meriki.gr , που θα αποτελέσει το σημείο ενημέρωσης των πολιτών από το υπουργείο και επίσης κόμβο συνεργασίας των Δήμων με τις Υπηρεσίες του Υπουργείου Εσωτερικών. Παράλληλα, λειτουργεί ήδη πιλοτικά και Υπηρεσία Αυτόματης Φωνητικής Ενημέρωσης, στον αριθμό 210-3744222.