Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2009

Ελληνοαμερικανικό Πολιτιστικό Φεστιβάλ

Με τη συμμετοχή του κορυφαίου μουσικοσυνθέτη Μίμη Πλέσσα θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Υόρκη για δεύτερη χρονιά Ελληνοαμερικανικό Πολιτιστικό Φεστιβάλ, στην περιοχή του Κουίνς.

Το φεστιβάλ θα ξεκινήσει την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου με τη συναυλία "Ρεμπέτικα, Σμυρναίικα και Έντεχνα".

Την Παρασκευή, θα παρουσιαστεί μιούζικαλ που αναφέρεται στη ζωή και τον έρωτα σ' ένα ελληνικό νησί, ενώ θα προβληθεί ντοκιμαντέρ για τον Ελληνισμό στη Μασσαλία.

Το Σάββατο, οι εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς με ελληνικές ενδυμασίες από διάφορες γεωγραφικές περιοχές της Ελλάδας. Επίσης, θα δοθούν μαθήματα ελληνικής γαστρονομίας, θα παρουσιαστεί θέατρο σκιών με τον "Καραγκιόζη μετανάστη" και θα απαγγελθούν αποσπάσματα από αρχαίες τραγωδίες.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας, θα εμφανιστεί ο Μίμης Πλέσσας, ο οποίος θα παίξει στο πιάνο παλαιότερες και νεότερες συνθέσεις του που θα ερμηνεύσει η Εύη Σιαμάντα και θα συμμετάσχει ο γνωστός στο νεοϋορκέζικο κοινό βιμπραφωνίστας Χρήστος Ραφαηλίδης.

Το φεστιβάλ, το οποίο διοργανώνει το "Queens Theatre in the Park", σε συνεργασία με το Ελληνικό Γενικό Προξενείο, το Ίδρυμα Σταύρος Σ. Νιάρχος και ομογενειακούς φορείς, θα ολοκληρωθεί το απόγευμα της Κυριακής με δεύτερη συναυλία του Μίμη Πλέσσα.