Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Με επιτυχία διοργανώθηκε η βραδιά αστροπαρατήρησης στο Π.Ελατοχώρι


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20 Αυγούστου η βραδιά αστροπαρατήρησης στο Παλαιό Ελατοχώρι. Η εκδήλωση που φιλοξενήθηκε από το ξενοδοχείο Πιερίων Μούσες ήταν η πρώτη που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του νέου θεσμού που γεννάτε στην ευρύτερη περιοχή, το «Φεστιβάλ Βουνού Πιερίων».

Στην εκδήλωση το παρόν έδωσε πλήθος κόσμου , λάτρεις του «ουράνιου αγνώστου» που παρακολούθησε με ενδιαφέρον την ομιλία του συμπατριώτη μας αστροφυσικού στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, Θωμά Μπίσμπα καθώς επίσης και την ομιλία από τα μέλη του Ο.Φ.Α (Ομιλος Φίλων Αστροπαρατήρησης) Θεσσαλονίκης για την Ουρανογραφία , τον προσανατολισμό και την μυθολογία των αστερισμών.

Μετά το πέρας των ομιλιών το πλήθος συγκεντρώθηκε στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που είχαν εγκατασταθεί 6 τηλεσκόπια και με την βοήθεια και την καθοδήγηση των μελών του ΟΦΑ παρατήρησαν διάφορα ουράνια σώματα, όπως τον γαλαξία της Ανδρομέδας, ένα απρόσκλητο επισκέπτη (κομήτη), την Σελήνη, νεφελώματα και πολλά ακόμη ουράνια αντικείμενα.

Λίγο νωρίτερα ο Πρόεδρος της Διασωστικής Ομάδας Πιερίας τίμησε τον συντοπίτη μας ερευνητή αστροφυσικό Θωμά Μπίσμπα, με την απονομή τίτλου του ειδικού μέλους του Συλλόγου, ( Διασωστικής Ομάδας Πιερίας).

Όπως προαναφέραμε η βραδιά αστροπαρατήρησης ήταν η πρώτη εκδήλωση από τις πολλές που θα ακολουθήσουν καθ’ όλη την διάρκεια του έτους στα πλαίσια του θεσμού «Φεστιβάλ Βουνού Πιερίων». Ενός θεσμού που στόχο έχει να αναδείξει τον ορεινό όγκο των Πιερίων Όρεων και τις ευρύτερης περιοχής.

Διοργανωτές τις εκδήλωσης ήταν ο Ο.Π.Α (Οργανισμός Αθλητισμού Πολιτισμού, ΑΜ.Κ.Ε), ο ΣΕΟ Κατερίνης και η διασωστική ομάδα Πιερίας .

Χορηγός της εκδήλωσης το Ξενοδοχείο Πιερίων Μούσες

Χορηγός επικοινωνίας PieriaLife.gr