Σε νέα μεθοδευμένη πρόκληση όσον αφορά την δήθεν  «τουρκική»  μειονότητα σε Ρόδο και  Κω, όπως είχε προβλέψει η Prionokordela με σειρά αναρτήσεων της εδώ και μέρες,  προχωρούν κύκλοι στην Άγκυρα: Τώρα και μετά τα δήθεν  «τουρκικά»  μνημεία κλπ, έρχεται  το επόμενο βήμα σχετικά με την «ανάγκη» εκπαίδευσης στην  «τουρκική γλώσσα» των δήθεν  «τουρκόπουλων», αλλά και στην …εθελοντική παραπαιδεία, μόνο για «κρυφά σχολειά»  δεν μας είπαν ακόμα!
«Φροντιστήρια»  τουρκικής πρόκλησης στην Κω.
Η νέα πρόκληση  «εκφράστηκε»  μέσω  διαρροών  των κύκλων αυτών προς την  τουρκική εφημερίδα Sabah  η οποία  με τον τίτλο «Μετακινούμενη τουρκική εκπαίδευση από την Σμύρνη στην Κω» γράφει ότι στα «τουρκόπουλα» που ζουν στην Κω όπου απαγορεύεται η τουρκική παιδεία, γίνεται πλέον εκπαίδευση από εθελοντές δασκάλους που μεταβαίνουν από την Σμύρνη,.. Τα παιδιά αυτά, γράφει, μπορούν  τώρα πλέον και να  διαβάζουν και να γράφουν στην τουρκική γλώσσα χάρη σε εθελοντές Τούρκους δασκάλους.
Όπως γράφει – αποκαλύπτοντας έτσι ότι πρόκειται για σχέδιο – ο δάσκαλος της τουρκικής κ. Λεβέντ Ουνγκάνερ που δίδασκε επί  35 χρόνια στην Σμύρνη μαζί με τον δάσκαλο κ. Αϊντίν Πεχλιβάν μετέβησαν κατά τις θερινές διακοπές στην Κω, όπου …απαγορεύεται η εκπαίδευση στην τουρκική. Οι δύο δάσκαλοι έμαθαν σε 58 «τουρκόπουλα» να διαβάζουν και να γράφουν στην τουρκική. Ο κ. Ουνγκάνερ είπε ότι στα «τουρκόπουλα» τα οποία χώρισε σε τρείς ομάδες δίνουν παιδεία στην τουρκική επί 6 ώρες.