Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Μέλη των συλλόγων Δρομέων Πιερίας και Κύπρου


ΦΥΤΕΥΣΑΝ ΤΟ ΔΕΝΔΡΟ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΣΒΟΡΩΝΟΥ


Μέλη των συλλόγων Δρομέων Πιερίας και Κύπρου



Στην συμβολική κίνηση φύτευσης μια ελιάς σε ένδειξη ειρήνης,συμφιλίωσης και επισφράγισης της ουσιαστικής συνεργασίας των δυο συλλόγων προχώρησαν το απόγευμα της περασμένης Κυριακής στον αύλειο χώρο του ιερού ναού του Αγίου ΑΘανασίου στον Σβορώνο, οι πρόεδροι του ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας Χρήστος Μυστρίδης και της Παγκύπριας Ένωσης "ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ" Σωκράτης Σωκράτους.

Η συγκεκριμένη φύτευση έγινε σε συνέχεια ανάλογης πρωτοβουλίας, που έλαβε χώρα πριν λίγους μήνες στην Κύπρο στο Ολυμπιακό Μέγαρο Λευκωσίας.

Τα μέλη των δυο συλλόγων υποδέχτηκαν οι ιερείς της περιοχής π.Ευάγγελος Ζαρώτης και π.Δημήτριος Σιαμάγκας αντίστοιχα,οι οποίοι αφού καλωσόρισαν
τα μέλη της αποστολής αναφέρθηκαν στους στενούς και διαχρονικούς δεσμούς που συνδέουν Ελλάδα και Κύπρο.

Παρόντες ήταν επίσης, ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Σβορώνου Νατσιάβας Γεώργιος,η πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Σβορώνου Παναγώτα Παπαβασιλείου –Ευθυμίου και κάτοικοι της περιοχής.

Επιπλέον παρέστησαν, ο αντιπρόεδρος του "ΖΕΥΣ"Βαγγέλης Γερομιχαλός, ο έφορος Χαράλαμπος Ιωαννίδης, τα μέλη του συλλόγου Αγαθαγγελίδου Αγγελική και Μιχάλης Γεωργιάδης.

Από την πλευρά της Παγκύπριας Ένωσης"ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ" παρέστησαν:ο πρόεδρος της Ένωσης Σωκράτης Σωκράτους και τα μέλη του συλλόγου Τάσος Γιαννάκης, Κωνσταντίνου Κόκκινος, Λούκας Γέριμος, Βενιζέλος Χριστοδούλου και ο νικητής του αγώνα Πανίκος Στυλιανού.

Η επιλογή του συγκεκριμένου σημείου για την φύτευση αυτού του ευλογημένου δέντρου, έγινε λόγω του γεγονότος ότι η περιοχή του Σβορώνου είναι αναπόσπαστα συνδεδεμένη με την απελευθέρωση της Κατερίνης. Είναι χαρακτηριστικό ότι η οδός που βρίσκεται ο ναός του Αγίου Αθανασίου φέρει το όνομα του 17χρονου Κονταξάκη, του νεαρού παλικαριού από την Κρήτη, που πριν 100χρόνια έπεσε στην μάχη για την απελευθέρωση της πόλης μας.

Οι δυο ιερείς ξενάγησαν τους επισκέπτες στον χώρο του ναού, ενώ παρουσίασαν και αντίγραφο αρχαιολογικού ευρήματος-πιθανότατα της ελληνιστικής περιόδου- που βρέθηκε πριν πολλά χρόνια στο συγκεκριμένο σημείο και κοσμεί πλέον(το πρωτότυπο), το Μουσείο του Δίου.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Παγκύπριας Ένωσης Σωκράτης Σωκράτους, «η κίνηση αυτή σηματοδοτεί την πρόθεση, η συνεργασία των δύο συλλόγων να έχει διάρκεια», ενώ ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών του Σβορώνου για την θερμή υποδοχή.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας Χρήστος Μυστρίδης τόνισε:«σήμερα προχωρήσαμε ένα βήμα πιο μπροστά και πολλαπλασιάσαμε τους δεσμούς μας με το αδελφοποιημένο σωματείο ενώ κατέληξε επισημαίνοντας: «…όσο μεγαλώνει η ελιά θα μεγαλώνει και η αγάπη μας για το αδελφοποιημένο σωματείο και την Κύπρο γενικότερα».

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παράθεση δεξίωσης από τους εκπροσώπους της Εκκλησίας, στα μέλη των δυο αποστολών.