Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΡΕ ΒΕΝΖΙΝΑΔΕΣ ΚΙ ΕΜΠΡΟΣ ΣΤΟΝ ...ΑΓΩΝΑ


  «Χαριστική βολή» σε καταναλωτές και πρατηριούχους


PIERIA-GR Κι όμως.... να ρε παιδιά που στο δρόμο βγήκαν κι οι βενζινάδες... Ρε παιδιά, τι λέτε; Πολύ δεν ανεβαίνουν οι τιμές σας; Κι όταν εσείς κονομούσατε; Καταγγέλατε τις κωλοεταιρείες; Νομίζω ΟΧΙ.... ΌΜΩΣ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ... ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ... Αλλά μη μας ξαναφύγετε σας παρακαλώ, διότι πέραν της κονόμας, όταν σε πάρει η κατηφόρα πάει η κονόμα, πάει και το συμφέρον και μένεις μόνος εσύ φίλε βενζινά κι εγώ!!! Γαμώ την ατυχία μου. 
ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟ "ΒΟΥΤΗΞΑ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΠΤΑ.... Γειά σου Βαγγέλη Ζαμαντζά.....
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων χθες το πρωί στον προαύλιο χώρο της Εφορίας

Με τα βυτιοφόρα τους παραταγμένα στο πάρκινγκ της Εφορίας βενζινοπώλες, μέλη του Σωματείου Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων πραγματοποίησαν χθες το πρωί συγκέντρωση διαμαρτυρίας με τη συμμετοχή και άλλων συνδικαλιστικών και κοινωνικών φορέων, αντιδρώντας στην προβλεπόμενη, όπως τονίζουν, κλιμακωτή αύξηση του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης και την εξίσωσή τους με το πετρέλαιο κίνησης. Όπως επισημαίνουν  αυτό θα αποτελέσει τη « χαριστική βολή» για τους βενζινοπώλες, του καταναλωτές και την αγορά.
«Οι συζητούμενες εφαρμογές αύξησης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) του πετρελαίου θέρμανσης είτε στο 80% του ΕΦΚ του πετρελαίου κίνησης, όπως έχει ήδη νομοθετηθεί με το άρθρο 36 του ν. 3986/11 (ΦΕΚ 152 Α/1-7-2011) είτε στο 100% (412 ευρώ το χιλιόλιτρο), μας βρίσκουν κάθετα αντίθετους και θεωρούμε απαράδεκτο κάθε παρόμοια εξέλιξη», ανέφερε ο πρόεδρος των Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων Σταύρος Ανανιάδης. Υποστήριξε μάλιστα ότι η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος ήταν η μόνη συνδικαλιστική οργάνωση του κλάδου που εξέφρασε εξ αρχής όχι μόνο την πλήρη αντίθεσή της σε οποιαδήποτε αύξηση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης αλλά ζήτησε και τον μηδενισμό του. «Επισημάναμε τις αρνητικές συνέπειες κάθε αύξησης της φορολογίας στην κατανάλωση και στα δημόσια έσοδα αλλά και τις τραγικές κοινωνικές επιπτώσεις που θα έχει σε οικονομικώς αδύναμα τμήματα του πληθυσμού και στη βιωσιμότητα χιλιάδων πρατηρίων».
Ανέφερε επίσης ότι όσο πλησιάζει ο χειμώνας «αποκαλύπτεται η αδυναμία μεγάλων τμημάτων του πληθυσμού να εφοδιαστούν με πετρέλαιο θέρμανσης σε τιμές με αυξημένο ΕΦΚ που δεν αποκλείεται να φτάσουν στο 1,60 ευρώ το λίτρο» σημειώνοντας ότι  πολλές πολυκατοικίες και μεμονωμένοι καταναλωτές έλαβαν ήδη απόφαση να διακόψουν την κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης.
Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος, χαρακτηρίζει ως «φύλλο συκής» εισπρακτικών στόχων, την επίκληση της αύξησης του ΕΦΚ ως μέσου πάταξης του λαθρεμπορίου.  «Το λαθρεμπόριο δεν πρόκειται να κτυπηθεί αν δεν υπάρξει πολιτική βούληση και εγκατάσταση σύγχρονων ηλεκτρονικών συστημάτων παρακολούθησης και ελέγχου των ροών των καυσίμων σε όλα τα στάδια, από το διυλιστήριο μέχρι τον καταναλωτή» αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση στην οποία οι βενζινοπώλες καλούν την κυβέρνηση: Να μηδενίσει τον  ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης, να μειωθεί το Φ.Π.Α. στο Π.Θ. από 23%  στο χαμηλό συντελεστή, να μειώσει δραστικά τον ΕΦΚ στα άλλα καύσιμα, να παταχτεί το λαθρεμπόριο επιστροφή του Ε.Φ.Κ. σε όλους όσους έχουν εισόδημα κάτω από 60.000 Ευρώ.