Η αύξηση των φόρων στα καύσιμα που επιβαρύνουν τους καταναλωτές μας βρίσκουν εντελώς αντίθετους. Ειδικότερα θεωρούμε απαράδεκτη την αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης η οποία μπορεί να έχει βαρύτατες συνέπειες στην κοινωνία.
Η οικονομική κρίση που μαστίζει τα νοικοκυριά σε συνδυασμό με τις αυξημένες τιμές του πετρελαίου θέρμανσης οδηγούν μεγάλα τμήματα του πληθυσμού σε αδυναμία να εφοδιαστούν με πετρέλαιο θέρμανσης. 

Με την έλευση το χειμώνα χιλιάδες συνάνθρωποί μας, άρρωστοι, παιδιά και ηλικιωμένοι,  κινδυνεύουν από το ψύχος. Οι ζωές των ανθρώπων αυτών είναι πάνω απ όλα  και δεν μπορεί να συμψηφιστούν με οποιαδήποτε αιτιολογία. Αρνούμαστε να συναινέσουμε σε ένα προετοιμαζόμενο έγκλημα.
Με την αύξηση των φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης τιμωρούνται εκατομμύρια καταναλωτές στο όνομα της πάταξης του λαθρεμπορίου. Δυστυχώς αυτό αντί να κτυπηθεί θα οργιάσει. Μόνο η ύπαρξη πολιτικής βούλησης είναι δυνατόν να δρομολογήσει την πάταξή του και όχι η αύξηση των φόρων.
Απαιτούμε:
·        Να μην αυξηθεί ο φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης.
·        Να μειωθούν οι  φόροι στα άλλα καύσιμα.
·        Να παταχθεί το λαθρεμπόριο. Προτάσεις έχουμε, πολιτική βούληση απαιτούμε.

Καλούμε τους καταναλωτές, τις κοινωνικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 07/10/2012 και ώρα 20:00μμ στα γραφεία της Ο.Ε.Β.Ε.Π. επί της οδού ι. Δραγούμη έναντι αγροτικής τράπεζας για να συμπαραταχθούν μαζί μας στον αγώνα κατά των αυξημένων τιμών των καυσίμων.

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ