Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

ΠΑΜΕ ΝΑ ΠΟΛΕΜΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ...ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ; ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΛΟΓΩ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ "ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ" ΚΑΙ ...ΜΠΡΑΒΟ


Ημερίδα από το ίδρυμα «Διονύσης Πασχάλης» και του δήμου Δίου-Ολύμπου, την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου για τον «καρκίνο του μαστού – πρόληψη και αντιμετώπιση», στο πρ. δημαρχείο της Κονταριώτισσας στις 7.00 το βράδυ.


Συνέντευξη τύπου δόθηκε στους δημοσιογράφους το μεσημέρι της Τετάρτης 10 Οκτωβρίου 2012, στο πρώην δημαρχείο της Κονταριώτισσας. Την συνέντευξη παραχώρησε ο Δήμαρχος Δήμου - Ολύμπου κ. Γιώργος Παπαθανασίου, μαζί με τους καθηγητές της ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.


1. κ.Ταντανάσης Θεοχάρης
Αν. Καθηγητής Μαιευτικής Γυναικολογίας της Β. Μαιευτικής Γυναικολογικής Κλινικής ΑΠΘ.

2. κ.Φαχαντίδης Επαμεινώντας.
Ομότιμος Καθηγητής Χειρουργικής  ΑΠΘ.
Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Πρώϊμου  Διαγνώσεως και Αντιμετωπίσεως του καρκίνου του μαστού.

3. κα. Σασοπούλου Γιώτα
Χειρούργος με Εξειδίκευση στο Μαστό και Διδάκτωρ του ΑΠΘ.

4. κ. Καρράς Γεώργιος
Εκπρόσωπος Κοινοφελούς Ιδρύματος "Διονύση Πασχάλη".

Στη συνέντευξη τύπου έγινε αναφορά:

α) Για την ημερίδα που διοργανώνουν το ίδρυμα «Διονύσης Πασχάλης» και ο δήμος Δίου-Ολύμπου, την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου για τον «καρκίνο του μαστού – πρόληψη και αντιμετώπιση», στο πρ. δημαρχείο της Κονταριώτισσας στις 7.00 το βράδυ.

β) Για τα σημειώματα που θα δοθούν σε γυναίκες – δημότισσες του δήμου Δίου-Ολύμπου, αλλά όχι μόνο, προκειμένου να πραγματοποιήσουν δωρεάν εξετάσεις μαστού. Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν σε ιατρικά διαγνωστικά κέντρα της Κατερίνης και τα έξοδα θα καλύψει το Ίδρυμα «Διονύσης Πασχάλης».

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι δωρεάν μαστογραφίες που έχουν προγραμματιστεί  θα διεξαχθούν κανονικά με τη σειρά προτεραιότητας των ραντεβού που έχουν κλειστεί στα τηλέφωνα του Δήμου.
Ενώ να σημειωθεί ότι οι γυναίκες που δήλωσαν ενδιαφέρον για Μαστογραφία είναι εκατοντάδες.
Οι δηλώσεις συμμετοχής έχουν ολοκληρωθεί γιατί συμπληρώθηκε σε πρώτη φάση ο αριθμός (450 γυναίκες θα κάνουν μαστογραφία τις επόμενες ημέρες και με το ειδικό κουπόνι που θα παραλάβουν από τον Δήμο Δίου  - Ολύμπου, εντελώς δωρεάν και χωρίς ταλαιπωρία) αφού σύμφωνα με δηλώσεις του Προέδρου του Ιδρύματος «Διονύσης Πασχάλης» κ. Διονύση Πασχάλη, θα ακολουθήσει σύντομα και επόμενη εκστρατεία βοήθειας στις αδύναμες κοινωνικά και οικονομικά ομάδες από το Ίδρυμα «Διονύσης Πασχάλης».

Τόσο η ημερίδα όσο και οι δωρεάν μαστογραφίες γίνονται στο πλαίσιο του προγράμματος εξετάσεων «Βοήθεια στον Συνάνθρωπο» και είναι μια δημιουργία και προσφορά του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Διονύσης Πασχάλης».
Το ίδρυμα, με τον τρόπο αυτό, εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στους πάσχοντες και στις ευπαθείς ομάδες της ελληνικής κοινωνίας, ιδίως τώρα εν μέσω οικονομικής κρίσης.
 Όαση στην Έρημο λοιπόν η πρωτοβουλία αυτή του Ιδρύματος και ας παραδειγματιστούν κι άλλοι προσφέροντας ένα χέρι βοήθειας στον συνάνθρωπο.
Όσο υπάρχουν τέτοιες Ενέργειες Ανθρωπιάς, Αγάπης και Αλληλοβοήθειας ....υπάρχει Ελπίδα!!!!

Ρεπορτάζ: Μαρία Βαλσαμίδου
Για Ράδιο Διόνυσος 89,2