Παρασκευή 15 Μαΐου 2009

Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ

Τα μεγάλα ζητήματα, που απασχολούν τον πλανήτη, συζήτησε την Παρασκευή στο Πεκίνο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γιώργος Παπανδρέου, στη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Κίνας Χου Ζιντάο.

Ο κ. Παπανδρέου έφθασε στο «Μέγαρο του Λαού» συνοδευόμενος από τους συμπροέδρους της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Σοσιαλιστικής διεθνούς Ρικάρντο Λάγκος (πρώην πρόεδρος της Χιλής), Γκόραν Πέρσον (πρώην πρωθυπουργός της Σουηδίας), καθώς και τον γγ της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Λουίς Αγιάλα.

Όπως δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κ. Παπανδρέου με τον πρόεδρο της Κίνας, συμφώνησαν ότι η Σοσιαλιστική Διεθνής είναι ένα βασικό όχημα συνεργασίας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και μπορεί να εγγυηθεί λύσεις που θα οδηγούν σε μια ανθρώπινη κοινωνία.

Η Κίνα παίζει και θα παίζει καθοριστικό ρόλο σε αυτά τα θέματα, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αναφερόμενος στις διμερείς ελληνοκινεζικές σχέσεις υπογράμμισε ότι υπάρχουν τεράστια περιθώρια ανάπτυξης και συνεργασίας, κάτι που όπως είπε, θα είναι προς όφελος της Ελλάδας και της ελληνικής οικονομίας.