Παρασκευή 15 Μαΐου 2009

ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ

Χαρτάκι για την επανεξέταση των οικονομικών τους στοιχείων αναμένεται να λάβουν το αμέσως επόμενο διάστημα 92.153 φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις, προκειμένου να υποβληθούν σε έλεγχο, καθώς από τη διασταύρωση των φορολογικών τους στοιχείων που έκανε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Στοιχείων του υπουργείου Οικονομικών προέκυψε ότι δεν έχουν υποβάλει εκκαθαριστική δήλωση ΦΠΑ για το 2007 ή δήλωση φορολογίας εισοδήματος για το οικονομικό έτος 2008.

Ήδη ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Αντώνης Μπέζας στο πλαίσιο των δράσεων του υπουργείου για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, έδωσε οδηγίες σε όλες τις Δ.Ο.Υ. της χώρας να προχωρήσουν σε περαιτέρω έλεγχο, για τη διακρίβωση ενδεχομένων παραβάσεων και την επιβολή των προβλεπομένων προστίμων.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών από τις διασταυρώσεις διαπιστώθηκε ότι από το σύνολο των επιχειρήσεων που κατά το 2007 ήταν ενεργές και το 2008 υπέβαλαν δήλωση φορολογίας εισοδήματος για τη χρήση αυτή, δεν υπέβαλαν εκκαθαριστική δήλωση ΦΠΑ για την ίδια χρήση συνολικά 4.077 Νομικά Πρόσωπα και 53.008 Φυσικά Πρόσωπα.