Παρασκευή 15 Μαΐου 2009

WE ARE THE BEST OF...




























Η Ελλάδα έχει πάρει τα μέτρα της από την πρώτη κιόλας στιγμή για την αντιμετώπιση της νέας γρίπης, δήλωσε από τη Νέα Υόρκη ο υπουργός Υγείας Δ. Αβραμόπουλος, σημειώνοντας μάλιστα πως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας χαρακτήρισε τα μέτρα που πήρε η χώρα μας, ως «best practice», ως την άριστη δηλαδή πρακτική για την αντιμετώπιση της νόσου.

Ο υπουργός Υγείας πραγματοποίησε μονοήμερη επίσκεψη στη Νέα Υόρκη, όπου η Ελληνική Ιατρική Εταιρεία της Νέας Υόρκης διοργάνωσε Επιστημονικό Συμπόσιο, στη μνήμη του μεγάλου Έλληνα ερευνητή και γιατρού, Γεωργίου Παπανικολάου.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στις Ηνωμένες Πολιτείες ο κ. Αβραμόπουλος είχε επαφές με εκπροσώπους της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρίας της Νέας Υόρκης αλλά και με εκπροσώπους του Παγκοσμίου Δικτύου των Ελλήνων Γιατρών. Στο επίκεντρο των συζητήσεων με την επιστημονική ιατρική κοινότητα βρέθηκαν θέματα δημόσιας υγείας καθώς και ο νέος ιός της γρίπης.




«Είμαστε η πρώτη χώρα, που κινητοποιήθηκε, θέτοντας σε εφαρμογή το σχέδιο «ΑΡΤΕΜΙΣ». Αναπτύχθηκαν δίκτυα ελέγχου και ιχνηλάτησης σε όλες τις εισόδους της χώρας, λιμάνια, αεροδρόμια, σταθμοί. Μέχρι στιγμής δεν έχει καταγραφεί, ευτυχώς, κανένα κρούσμα. Αυτό όμως δεν σημαίνει τίποτα. Μπορεί, ανά πάσα στιγμή, να προκύψει. Διότι ο ιός αυτός δεν γνωρίζει σύνορα, δεν δείχνει διαβατήριο για να περάσει από τη μια χώρα στην άλλη. Σήμερα δε, με την επανάσταση που έχει συντελεστεί στο πεδίο των μεταφορών, ανά πάσα στιγμή, μπορεί να μας προκύψει ένα περιστατικό. Παρόλα αυτά, είμαστε τόσο έτοιμοι και οργανωμένοι, που και εάν ακόμα καταγραφεί, μας προκύψει ένα κρούσμα, θα το αντιμετωπίσουμε άμεσα. Δεν υπάρχει λοιπόν κανένας λόγος ανησυχίας», εκτίμησε ο κ. Αβραμόπουλος.