Δευτέρα 29 Ιουνίου 2009

0 ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ ΣΤΟ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα στην πόλη Μπούντβα του Μαυροβουνίου, οι εργασίες του Συμβουλίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, υπό την προεδρία του Γ.Παπανδρέου. Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι η οικονομική κρίση, οι κλιματικές αλλαγές, η παράνομη μετανάστευση και το Ιράν.


Ο κ. Παπανδρέου επέλεξε το Μαυροβούνιο για τη διεξαγωγή της συνεδρίασης του Συμβουλίου προκειμένου να στείλει μήνυμα στήριξης των Βαλκανίων και ιδιαίτερα των δυτικών Βαλκανίων.


Είναι η πρώτη φορά κατά την οποία τα δύο αυτά θέματα «οικονομική κρίση» και «κλιματικές αλλαγές» συζητούνται σε συνδυασμό, σε μια προσπάθεια να διαμορφωθεί ένα ενιαίο κείμενο στο οποίο θα γίνεται συγκερασμός των θεμάτων της οικονομικής κρίσης και των κλιματικών αλλαγών.


Ένα ακόμη θέμα που συζητήθηκε ήταν αυτό της παράνομης μετανάστευσης, θέμα το οποίο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θέτει σε όλα τα διεθνή φόρα. Ο κ. Παπανδρέου ενημέρωσε για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο ζήτημα αυτό τόσο στην Ευρώπη, αλλά κυρίως στην Ελλάδα που αποτελεί μια σημαντική πύλη εισόδου παράνομων μεταναστών.