Δευτέρα 29 Ιουνίου 2009

ΤΟ "ΣΠΟΥΡΓΗΤΑΚΙ" ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΤΗΣ

Δεκάδες ερωτικές επιστολές της Εντίθ Πιάφ στον γάλλο ποδηλάτη Λουί Ζεραρντέν που είχε ερωτευτεί παράφορα πουλήθηκαν έναντι 55.000 ευρώ σε δημοπρασία του Οίκου Κρίστις στο Παρίσι.

Η Πιάφ, που ήταν γνωστή εκτός από τα τραγούδια της και για τους αμέτρητους εραστές της, περιγράφει στις επιστολές τις ερωτικές της φαντασιώσεις και υπόσχεται ότι για χάρη του θα κόψει το ποτό. Επίσης όπως αποκαλύπτει το τραγούδι "Plus bleu que tes yeux" ήταν αφιερωμένο σε κείνον.

Στη συλλογή, που κατέληξε στα χέρια γάλλου συλλέκτη, περιλαμβάνονται επίσης τηλεγραφήματα, ένα σύντομο σημείωμα, ακόμα και ένα γράμμα της συζύγου του Ζεραντέν, στην οποία αποκαλεί την Πιάφ "μικρό τέρας".

"Αγαπημένε μου θέλω να σου πω ότι κανένας άλλος άντρας δεν με έχει συνεπάρει τόσο και πραγματικά νοιώθω ότι κάνω έρωτα για πρώτη φορά", γράφει η Πιάφ σε μια από τις επιστολές της, στην οποία τονίζει πως θα αλλάξει τρόπο ζωή και θα μεταμορφωθεί για κείνον σε μια "υπάκουη γυναίκα".

Οι 54 επιστολές γράφτηκαν την περίοδο από τις 15 Νοεμβρίου 1951 ως τις 18 Σεπτεμβρίου 1952.

Ο ίδιος ο Ζεραρντέν φαίνεται να είχε εξομολογηθεί πως "48 ώρες με την Πιάφ είναι πιο κουραστικές από τον Γύρο της Γαλλίας".