Δευτέρα 29 Ιουνίου 2009

ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟΝ

Ο ξαφνικός του θάνατος τα ξημερώματα της Παρασκευής προκάλεσε σοκ στους θαυμαστές του ανά την υφήλιο. Παράλληλα όμως εκτόξευσε και τις πωλήσεις των album του, με αποτέλεσμα το όνομά του να κατακτήσει μετά από χρόνια ξανά την κορυφή των charts.

Με την αναγγελία του θανάτου του, οι απανταχού fun του Μάικλ Τζάκσον έσπευσαν στα δισκοπωλεία αναζητώντας κάποιον δίσκο του. Ήταν τόσο μεγάλη η ζήτηση, που σε πολλά καταστήματα τα cd του Τζάκσον εξαφανίστηκαν εν ριπή οφθαλμού.

Τις μεγαλύτερες πωλήσεις φαίνεται να έχουν κάνει οι συλλογές «Number One» και «The essential Michael Jackson», που περιλαμβάνουν μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του, όπως επίσης και η επανέκδοση του «Thriller».

Στο διαδίκτυο και στα επίσημα sites πωλήσεων τα τραγούδια και τα album του Τζάκσον κατέκτησαν την κορυφή στη λίστα με τα πιο δημοφιλή. Μόνο την Παρασκευή στο itunes, οι 9 από τις 10 θέσεις του top 10 με τα album με τις μεγαλύτερες πωλήσεις είχαν την υπογραφή του Μάικλ Τζάκσον.

Οι πωλήσεις που έκανε η συλλογή «Number One» μόνο την Πέμπτη είναι αρκετές για να χαρίσουν στο album την κορυφή του Billboard's Top Pop Catalog Albums chart, που θα ανακοινωθεί επίσημα την Τετάρτη. Στον ίδιο κατάλογο είναι βέβαιο ότι θα δώσουν το «παρών» και παλιότερα albums του Τζάκσον, όπως το «Bad», «Dangerous» και «Off the Wall».