Δευτέρα 29 Ιουνίου 2009

ΦΟΡΟ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟΝ ΒΑΣΙΛΙΑ ΤΗΣ ΠΟΠ

Φόρο τιμής στον Μάικλ Τζάκσον απέτισαν δεκάδες καλλιτέχνες στη διάρκεια της απονομής των βραβείων ΒΕΤ. Παρών και ο πατέρας του εκλιπόντος, που εξέφρασε αμφιβολίες για τις συνθήκες θανάτου του γιου του, ενώ ο γιατρός που είναι στο επίκεντρο των ερευνών δηλώνει ότι όταν τον βρήκε δεν ανέπνεε και ο σφυγμός του ήταν χαμηλός.

Την ίδια ώρα, στο επίκεντρο έρχεται και το ζήτημα της επιμέλειας των τριών παιδιών τού Μάικλ Τζάκσον, ενώ λεπτομέρειες για τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετώπιζε, αλλά και για το πρόβλημά του με τα ναρκωτικά δημοσίευσαν οι Κυριακάτικοι Times του Λονδίνου.

Το βράδυ της Κυριακής απονεμήθηκαν στο Λος Αντζελες τα βραβεία ΒΕΤ (Black Entertainment Television) και η τελετή, όπως ήταν φυσικό, εξελίχθηκε σε εκδήλωση μνήμης.

Το «παρών» έδωσαν τόσο ο πατέρας του Μάικλ Τζάκσον, Τζόι Τζάκσον, όσο και η αδελφή του, Τζάνετ Τζάκσον.

Μάλιστα ο πατέρας του, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους δήλωσε πως έχει πολλές αμφιβολίες για τις συνθήκες θανάτου του γιου του.

Από την πλευρά της, η Τζάνετ Τζάκσον ευχαρίστησε τους θαυμαστές του αδελφού της σε όλο τον κόσμο για τη συμπαράστασή τους. «Όλα τα μέλη της οικογένειάς μου θα ήθελαν να βρίσκονται σήμερα εδώ. Όμως, αυτό είναι εξαιρετικά επώδυνο και γι' αυτό επέλεξαν εμένα να τους εκπροσωπήσω» είπε, σύμφωνα με το BBC.

«Δεν πρέπει να είμαστε θλιμμένοι. Είμαστε εδώ για να τιμήσουμε αυτόν τον μαύρο άνδρα» είπε ο οικοδεσπότης της εκδήλωσης, ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός Τζέιμι Φοξ.

Στη διάρκεια της τελετής γνωστά ονόματα της αμερικανικής μουσικής σκηνής απέτισαν φόρο τιμής στον Τζάκσον, ερμηνεύοντας μεγάλες επιτυχίες του.

Συνεχίζονται οι έρευνες

Την ίδια ώρα, οι έρευνες για τα αίτια του θανάτου του συνεχίζονται και στο επίκεντρο των ανακρίσεων βρίσκεται ο καρδιολόγος Κόνραντ Μάρεϊ, ο άνθρωπος που βρισκόταν μαζί με τον Τζάκσον τις τελευταίες του στιγμές.

Ο Μάρεϊ έχει ανακριθεί δύο φορές, αλλά σύμφωνα με την εκπρόσωπό του δεν θεωρείται ύποπτος. Αντιθέτως, συνεργάζεται με τις αρχές προκειμένου να διαφωτίσει τις συνθήκες θανάτου του Μάικλ Τζάκσον.

Το CNN, επικαλούμενο δηλώσεις των δικηγόρων του Μάρεϊ, μετέδωσε τη Δευτέρα ότι όταν ο γιατρός βρήκε τον Μάικλ Τζάκσον στο δωμάτιό του, ο διάσημος καλλιτέχνης δεν ανέπνεε και ο σφυγμός του ήταν πολύ χαμηλός. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως ο Μάρεϊ προσπάθησε να παράσχει τις πρώτες βοήθειες στον Τζάκσον, μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο, και απορρίπτουν κατηγορηματικά ότι του χορηγήθηκε ένεση με ισχυρό παυσίπονο.

Η πρώτη επίσημη ανακοίνωση αναφέρει ότι ο «βασιλιάς της ποπ» πέθανε από ανακοπή καρδιάς. Όμως τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από το τι προκάλεσε την κατάρρευσή του, ανάγκασαν την οικογένεια Τζάκσον να ζητήσει και δεύτερη νεκροψία. Όσον αφορά στην τοξικολογική εξέταση, τα αποτελέσματά της θα γίνουν γνωστά τις επόμενες ημέρες.