Δευτέρα 29 Ιουνίου 2009

TO ARXONTIKO ΤΣΑΛΟΠΟΥΛΟΥ






























Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες για την αναπαλαίωση-αποκατάσταση του αρχοντικού του Τσαλόπουλου. Μέχρι τώρα έχει γίνει το 70% των εργασιών και εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί στα τέλη καλοκαιριού.
Τόσο ο δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, όσο και ο αντιδήμαρχος Θανάσης Λιακόπουλος έκαναν λόγο για ένα «ιδιαίτερο και δύσκολο έργο», όπου καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια από όλους προκειμένου να αναδειχθούν τα στοιχεία του κτιρίου.

«Η αποκατάσταση του κτιρίου, που αποτελεί ένα κομμάτι της ιστορίας της Κατερίνης, είναι ένα πολύ εξειδικευμένο έργο», επεσήμανε ο δήμαρχος, ενώ ευχαρίστησε την Τεχνική Υπηρεσία και τους επιβλέποντες για την εξαιρετική παρακολούθηση στη δουλειά που γίνεται.

Παράλληλα ανέφερε πως η διοίκηση εξασφάλισε από τον υπουργό Μακεδονίας-Θράκης επιπλέον χρηματοδότηση ύψους 200.000 ευρώ για να συνεχιστούν οι εργασίες και οι επεμβάσεις που τυχόν δεν προβλέφθηκαν.

Μιλώντας για το κτίριο, ο αντιδήμαρχος κ. Λιακόπουλος τόνισε ότι είναι ένα από τα ελάχιστα διατηρητέα κτίρια της πόλης και στόχος είναι να ολοκληρωθεί το έργο όσο πιο γρήγορα γίνεται προκειμένου να δοθεί στους πολίτες.

Ο αρχικός προϋπολογισμός των εργασιών αποκατάστασης-αναπαλαίωσης του Τσαλοπούλειου (που χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα «Θησέας») ήταν 1.430.000 ευρώ, ενώ το συνολικό τους κόστος, μαζί με τα 200.000 ευρώ που εξασφαλίστηκαν από το ΥΜΑ-Θ, φθάνει το 1.630.000 ευρώ.