Δευτέρα 29 Ιουνίου 2009

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ

"Ο λόγος στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ"

Την εκτίμηση ότι το αποτέλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές είναι αναστρέψιμο, εξέφρασε χθες ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του σε εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Χαλκιδικής στον Πολύγυρο.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε την ανάγκη να δοθεί ο λόγος στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, να ακουστεί η φωνή τους, να λειτουργεί με δημοκρατία και να μην είναι ένα «κλειστό κλαμπ» στο οποίο θα αποφασίζουν οι ηγεσίες, αλλά θα έχουν φωνή τα μέλη. «Να γίνει ισχυρό κύμα η απαίτηση της βάσης για περισσότερη δημοκρατία, για λόγο στα μέλη. Να είναι αυτή η πιο σοβαρή μετασεισμική δόνηση και όχι η άλλη που πήγε να γκρεμίσει την πολυκατοικία μας», επισήμανε.

Σε ό,τι αφορά τη δική του στάση μετά τις ευρωεκλογές, παρατήρησε: «Δεν είμαι θυμωμένος, όπως με παρουσιάζουν. Είμαι ψύχραιμος και νηφάλιος και όλο αυτό το διάστημα δεν αντέδρασα με το θυμικό. Είμαι, όμως, και αποφασισμένος να κινηθώ στο πλαίσιο της θεσμικής μου ευθύνης, ώστε να λειτουργήσει συντεταγμένα και συλλογικά ο ΣΥΝ και να ακούσουμε τη βάση, με απαράβατο όρο τη δημοκρατία και στόχο τη σύνθεση και την ενότητα. Το μεγάλο ζήτημα είναι πως θα ξεπεραστούν οι δομικές δυσλειτουργίες του ΣΥΝ και ο τρόπος λειτουργίας των τάσεων».

Σήμερα, ο πρόεδρος του ΣΥΝ θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη. Στις 11.30 το πρωί θα συναντηθεί με τους εργαζόμενους στην ΕΥΑΘ (Εταιρία Ύδρευσης και Αποχέτευσης) και στις 6 το απόγευμα θα μιλήσει σε εκδήλωση των Πολιτικών Επιτροπών Α΄και Β΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΝ, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Σταυρούπολης.