Τρίτη 30 Ιουνίου 2009

250.000 ΡΟΥΜΑΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ





















Η μεταφορά τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών στον τομέα του τουρισμού βρέθηκε στο επίκεντρο της τριήμερης επίσκεψης του Προέδρου του ΕΟΤ κ. Γιάννη Κοφίνη στη Ρουμανία, μετά από πρόκληση της Υπουργού Τουρισμού της Ρουμανίας κ. Elena Gabriele Udrea.

Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών που είχε ο κ. Κοφίνης στο Βουκουρέστι και την Κοστάντζα, η ρουμανική πλευρά δήλωσε εντυπωσιασμένη από την επιτυχημένη παρουσία της Ελλάδας στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη και ζήτησε την ενεργότερη ελληνική συμβολή στη μεταφορά σχετικής τεχνογνωσίας για την τουριστική ανάπτυξη της χώρας. Ειδική αναφορά έγινε μάλιστα στο γεγονός ότι παρά τους περιορισμούς της οικονομικής κρίσης, η Ελλάδα αύξησε φέτος κατά 50% την επένδυσή της στην παγκόσμια διαφημιστική προβολή του τουριστικού προϊόντος της.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος του ΕΟΤ είχε σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους τουριστικών φορέων της χώρας, στις οποίες επιβεβαιώθηκε πως η Ελλάδα είναι ο δημοφιλέστερος τουριστικός προορισμός στις προτιμήσεις των Ρουμάνων πολιτών, γεγονός που μεταφράζεται σε πάνω από 250.000 επισκέψεις το χρόνο.

Στην κατεύθυνση αυτή συζητήθηκαν τρόποι για την περαιτέρω ενδυνάμωση του τουριστικού ρεύματος προς τη χώρα μας.