Τρίτη 30 Ιουνίου 2009

ΝΕΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ




















Θετικός είναι ο απολογισμός από τις πρώτες ημέρες λειτουργίας του νέου μουσείου της Ακρόπολης, τον οποίο παρουσίασε ο υπουργός Πολιτισμού Αντώνης Σαμαράς.


Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι μέσα σε επτά ημέρες λειτουργίας του μουσείου το επισκέφθηκαν 90.000 άτομα, ενώ υπογράμμισε ότι το κόστος των εγκαινίων δεν ξεπέρασε το προβλεπόμενο των τριών εκατομμυρίων ευρώ.


«Γίναμε πρωτοσέλιδα επαίνων στο διεθνή Τύπο», σχολίασε ο κ. Σαμαράς, κάνοντας λόγο για «μια ταυτόχρονα συμβολική και εντυπωσιακή τελετή», αναφερόμενος στη βραδιά των εγκαινίων.


Ερωτώμενος για τα επόμενα βήματα της Ελληνικής Πολιτείας σχετικά με τη διεκδίκηση των Γλυπτών του Παρθενώνα, επισήμανε ότι «το Βρετανικό Μουσείο πρέπει να απολογείται πλέον στην παγκόσμια κοινότητα».


«Ο λόγος μας μέχρι σήμερα ήταν ανέστιος, σχολίασε, και από 'δώ και πέρα λόγω του Μουσείου έχουμε την ηθική δύναμη και η στρατηγική μας αποκτά νέες προϋποθέσεις».

Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι καθημερινά πλέον το Μουσείο θα επισκέπτονται οι σημαντικότερες προσωπικότητες της διεθνούς πολιτικής και πνευματικής ζωής και αναφέρθηκε στην επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών της Αυστραλίας και του προέδρου του Βελγικού Σοσιαλιστικού Κόμματος την Δευτέρα.