Τρίτη 30 Ιουνίου 2009

ΛΑ.Ο.Σ. Σε τροχιά συνεδρίου























Το Σάββατο 4 Ιουλίου 2009 ανοίγει τις εργασίες του το 4ο Συνέδριο του ΛΑ.Ο.Σ στο Ξενοδοχείο Divani Caravel. Οι εργασίες του Συνεδρίου θα αρχίσουν στις 11:00 και θα ολοκληρωθούν με την εκλογή της Κεντρικής Επιτροπής.

Συνάντηση με αντιπροσωπεία των εργαζομένων στην εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος" είχε χθες ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.

Μετά τη συνάντηση, σε δήλωσή του, τόνισε : "Ο "Ελεύθερος Τύπος", η ιστορική εφημερίδα των αγώνων της παράταξης, πρέπει να βρει τη θέση του ξανά στο περίπτερο. Ο κ. Καραμανλής μπορεί αυτό να το κάνει πράξη σε μια στιγμή. Δεν μπορώ να αντιληφθώ γιατί δε παίρνει τις ανάλογες πρωτοβουλίες."

Ο κ. Καρατζαφέρης αναφέρθηκε και στο θέμα του αεροπλάνου του υπουργού Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, στην Κέρκυρα, αλλά και στις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου.

«Η είσοδος στον ελληνικό εναέριο χώρο και η προσγείωση του αεροσκάφους που έφερε τον υπουργό εξωτερικών των Σκοπίων στην Ελλάδα, είναι στην ουσία "ντε γιούρε" αναγνώριση της "Δημοκρατίας της Μακεδονίας"».

Επιπλέον, υποστήριξε ότι «αύριο το πρωϊ σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου γίνουν αθλητικοί αγώνες, θα παρελαύνουν με το "Δημοκρατία της Μακεδονίας" χωρίς να μπορούμε να πούμε κάτι. Είναι μια προσβολή, είναι μια ήττα, είναι μια ντροπή».

Για τις δηλώσεις Νταβούτογλου είπε ότι «ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών ξεκαθάρισε ότι η Τουρκία δεν θα γίνει ένα απέραντο στρατόπεδο συγκέντρωσης λαθρομεταναστών. Η Ελλάδα μπορεί να γίνει. Μπράβο μας!».