Τρίτη 30 Ιουνίου 2009

Τσίπρας: Στην πρώτη γραμμή των αγώνων























«Το κρίσιμο για τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α είναι να επιστρέψει στην πρώτη γραμμή των αγώνων δίπλα στους εργαζόμενους και στη νεολαία. Το κλειδί για την ανάκαμψη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α είναι να μην κάνει πίσω και να συνεχίσει αυτή τη διαρκή εδώ και δυο χρόνια συνομιλία με τη νέα γενιά». Τα παραπάνω υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του σε σύσκεψη στελεχών του κόμματος από την Κεντρική Μακεδονία που πραγματοποιήθηκε χθες στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Σταυρούπολης.

Πρόσθεσε πως «θα ήταν ολέθριο λάθος αν αλλάξουμε ρότα και εγκαταλείψουμε την προσπάθεια της δικής μας ανανέωσης, αλλά και της ανάδειξης των νεολαιίστικων προβλημάτων σε προτεραιότητα, όπως κάναμε μέχρι τώρα».

Ο κ. Τσίπρας εξήγησε πως όταν μιλάει για ανανέωση δεν αναφέρεται στην ηλικιακή, αλλά αυτή αφορά τις δομές και τη λειτουργία του κόμματος.

Ζήτησε «συγγνώμη» από τον κόσμο του ΣΥΝ για τον αδικαιολόγητα καταστροφικό τρόπο, όπως είπε, με τον οποίο το κόμμα διαχειρίστηκε το αρνητικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και πρόσθεσε ότι θα έρθει και η ώρα κατανομής των ευθυνών.

Αναγνώρισε ότι υπάρχει θυμός στη βάση του κόμματος, επισημαίνοντας οτι ο ίδιος οφείλει να λειτουργήσει θεσμικά και συντεταγμένα ως πρόεδρος όλου του ΣΥΝ, και αυτών που τον ψήφισαν και αυτών που δεν τον ψήφισαν.

Αναφερόμενος στα αίτια που οδήγησαν στο αρνητικό για τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α αποτέλεσμα των ευρωεκλογών επισήμανε ότι υπήρξαν λάθη και παραλείψεις. Το ζήτημα είναι να μάθουν από τα λάθη και να γίνουν διορθώσεις.