Τρίτη 30 Ιουνίου 2009

Ενημέρωση της ΙΝΤΡΑΚΑΤ


























για την πορεία εργασιών
του νέου νοσοκομείου Κατερίνης

Ενημέρωση για την πορεία των εργασιών του νέου νοσοκομείου Κατερίνης ζήτησε ο βουλευτής Πιερίας Κώστας Κουκοδήμος, που σε προ μηνών επίσκεψη του διευθύνοντα συμβούλου της κατασκευάστριας εταιρίας ΙΝΤΡΑΚΑΤ κ. Πέτρου Σουρέτη, είχε πάρει τη διαβεβαίωση για ολοκλήρωση των εργασιών στο διάστημα από τέλος Ιουνίου έως αρχές Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Κουκοδήμος επανήλθε με ερώτημά του στην κατασκευάστρια εταιρία η οποία και σε ενημερωτικό σημείωμα (29-6-2009) προς τον βουλευτή Πιερίας αναφέρει τα εξής:

«Το Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης κατασκευάζεται από την εταιρεία ΙΝΤΡΑΚΑΤ σε έκταση 68.829 τ.μ. που βρίσκεται δυτικά της Κατερίνης, σε απόσταση τεσσάρων χιλιομέτρων από την πόλη. Το συνολικό εμβαδόν του είναι περίπου 33.000 τ.μ. και ο συνολικός αριθμός των κλινών ανέρχεται σε 222 κλίνες, ενώ προβλέπεται και η κατασκευή Ψυχιατρικής Νοσηλευτικής Μονάδας.
Στον περιβάλλοντα χώρο παρέχονται συνολικά 392 θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων, ενώ προβλέπεται και χώρος ελικοδρομίου.
Μεταξύ των τμημάτων περιλαμβάνονται δυο νοσηλευτικές μονάδες χειρουργικού τομέα, δυο νοσηλευτικές μονάδες παθολογικού τομέα, μαιευτική, γυναικολογική, παιδιατρική, μονάδα εντατικής θεραπείας, μονάδα βρεφών και προώρων, μονάδα τεχνητού νεφρού, AIDS, ψυχιατρική, βραχείας νοσηλείας, παρακολούθησης εγκύων και οικογενειακού προγραμματισμού, κοινωνικής ιατρικής, διαγνωστικά κέντρα κ.α.
Το νοσοκομείο έχει ολοκληρωθεί ως προς το οικοδομικό μέρος και ήδη μεταφέρονται και τοποθετούνται ο Ιατρικός και ο Ξενοδοχειακός εξοπλισμός, ενώ απομένει η ολοκλήρωση πρόσθετων εργασιών σε ο,τι αφορά τις ειδικές ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις, μαγειρεία, νεκροτομείο, τον περιβάλλοντα χώρο και τη δοκιμαστική λειτουργία των εγκαταστάσεων.
Επίσης δεν έχει ανατεθεί η κατασκευή ψυχιατρικής κλινικής η οποία είναι απαραίτητη για τη λειτουργία του νοσοκομείου και τις ανάγκες της περιοχής».

Ο κ. Κουκοδήμος με αφορμή τη νέα ενημέρωση από την κατασκευάστρια εταιρία δήλωσε: «Το νέο νοσοκομείο της Κατερίνης, μετά από περιπέτειες χρόνων έφτασε στο τέλος του. Το έργο παρουσιάζει σημαντική πρόοδο και πλέον μπορούμε να εκφράσουμε τη βεβαιότητα πως πολύ σύντομα θα τεθεί στις υπηρεσίες των πολιτών της Πιερίας».