Τρίτη 30 Ιουνίου 2009

ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ

ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΠΝΙΣΤΕΣ, ΑΛΛΑ ?

330 ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 70 Τ.Μ., ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΠΟΥ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ Η ΟΧΙ, ΟΙ 327 ΑΦΟΡΟΥΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ ΧΩΡΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΚΑΠΝΙΖΟΝΤΕΣ!

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος κατά τη διάρκεια της σημερινής, καθιερωμένης συνάντησής του με τους δημοσιογράφους, αναφέρθηκε στην αντικαπνιστική εκστρατεία που αρχίζει στη χώρα μας αύριο, 1η Ιουλίου, επισημαίνοντας ότι «πολύ ορθά η Ευρωπαϊκή Ένωση και το υπουργείο Υγείας παρενέβησαν νομοθετικά για την απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους. Από την άλλη, και ενώ η μεγάλη πλειοψηφία των καπνιστών στηρίζει τα νέα μέτρα, υπάρχουν κάποιοι που δεν βοηθούν στην ευόδωση της νέας προσπάθειας».

Συγκεκριμένα ο κ. Παπαγεωργόπουλος επεσήμανε ότι στις 330 αιτήσεις που κατατέθηκαν μέχρι σήμερα στο Δήμο Θεσσαλονίκης για χαρακτηρισμό των καταστημάτων κάτω των 70 τ.μ., σε χώρους που να επιτρέπεται το κάπνισμα ή όχι, οι 327 αφορούν χαρακτηρισμό χώρου αποκλειστικά για καπνίζοντες! Το στοιχείο αυτό είναι ενδεικτικό των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η αντικαπνιστική εκστρατεία στη χώρα μας.