Τρίτη 30 Ιουνίου 2009

Συντριβή αεροσκάφους

Ένα παιδί ηλικίας πέντε ετών διασώθηκε από τη συντριβή του μοιραίου Airbus της Υemenia Air, στον Ινδικό Ωκεανό, ανοιχτά των νησιών Κομόρος, ανακοίνωσε αξιωματούχος της κυβέρνησης του νησιωτικού αυτού κράτος.

Ο Αμπντιλάχ Μούγκνι, γενικός γραμματέας του υπουργείου Μεταφορών στο Μορονί, την πρωτεύουσα της Δημοκρατίας των Κομόρος, δήλωσε ότι το παιδί, το φύλο του οποίου δεν γνώριζε, μεταφέρεται στην ακτή με σκάφος.

Ο Μούγκνι είπε επίσης ότι μέχρι στιγμής έχει ανασυφθεί από το νερό μόνο ένα πτώμα. Από ελικόπτερα που υπερίπτανται της περιοχής της συντριβής έχουν θεαθεί τρία πτώματα.

Συνολικά 153 άτομα επέβαιναν στο Airbus AΑ310-300 των αεροπορικών γραμμών της Υεμένης, όπως ανακοίνωσε αξιωματούχος της εταιρείας Yemenia από τη Σαναά.

Το αεροπλάνο είχε αναχωρήσει από το παρισινό αεροδρόμιο Ρουασί με προορισμό τη Σαναά, με ενδιάμεση στάση στη Μασσαλία. Από την Υεμένη συνέχισε το ταξίδι του για το Μορονί όπου αναμενόταν να φτάσει στις 2 τα ξημερώματα σήμερα (ώρα Ελλάδας). Πηγή του παρισινού αεροδρομίου ανέφερε ότι χάθηκε από τα ραντάρ.

Την άτρακτο του μοιραίου Airbus A310 εντόπισε αεροσκάφος των αρχών των Κομορών που συμμετέχει στις έρευνες, ανακοίνωσε στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Νουρντίν Μπουρχάν.