Δευτέρα 6 Ιουλίου 2009

ΠΑΠΑΡΗΓΑ:"Αντεπίθεση και ρήξη"
















«Υποταγή και συμμόρφωση, ή αντεπίθεση και ρήξη, είναι το πραγματικό πολιτικό και ηθικό ερώτημα, που στέκει μπροστά μας στον καθημερινό αγώνα για τα οξυμένα προβλήματα, στην κάλπη, σήμερα και αύριο», τόνισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλ. Παπαρήγα, μιλώντας το Σάββατο στο 35ο φεστιβάλ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗΣ, στον Πειραιά.

Η κ. Παπαρήγα υποστήριξε πως το ερώτημα αυτό όλοι οι φορείς και τα γρανάζια του αστικού πολιτικού συστήματος, όλοι οι μηχανισμοί του, θέλουν να το βγάλουν από το μυαλό, από κάθε διάθεση αναζήτησης, που γίνεται σε ένα σημαντικό μέρος των εργατικών, των λαϊκών στρωμάτων και της νεολαίας.

Η Γραμματέας του ΚΚΕ κατηγόρησε τα δύο μεγάλα κόμματα και το ΛΑΟΣ ότι «συστηματικά, χέρι-χέρι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, με τη βοήθεια του εντεταλμένου, για βρώμικες δουλειές, ΛΑΟΣ, με τη βοήθεια των κομμάτων, που ενδιαφέρονται να γίνουν αναγνωρισμένοι φορείς του ενός, ή του άλλου, τύπου αστικής διακυβέρνησης, με ή χωρίς προσχήματα, έχουν ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια μια συστηματική προσπάθεια πλύσης εγκεφάλου, με κεντρικό στόχο την «εξυγίανση και την κάθαρση της πολιτικής ζωής, όπως λένε»,