Δευτέρα 6 Ιουλίου 2009

ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ

Ο μεσολαβητής του ΟΗΕ για την εκκρεμότητα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, Μάθιου Νίμιτς, αναμένεται να μεταβεί στα Σκόπια όπου θα έχει συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία της ΠΓΔΜ.

Σύμφωνα με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης των Σκοπίων, ο κ. Νίμιτς θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Αντόνιο Μιλόσοσκι και στη συνέχεια με τον πρόεδρο της χώρας, Γκιόργκι Ιβάνοφ και τον πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι.

Το βράδυ της Τρίτης ο κ. Νίμιτς θα αναχωρήσει από τα Σκόπια με προορισμό την Αθήνα για συναντήσεις με την ελληνική κυβέρνηση.

Ο Τύπος των Σκοπίων αναφέρει ότι ο κ. Νίμιτς, στην επίσκεψή του αυτή σε Σκόπια και Αθήνα δεν κομίζει νέα πρόταση, ενώ αναμένεται να ζητήσει την εντατικοποίηση της διαπραγματευτικής διαδικασίας.

Η εφημερίδα «Ντνέβνικ», επικαλούμενη πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές της ΠΓΔΜ, γράφει ότι δεν αναμένεται τίποτε το συγκεκριμένο από την επίσκεψή αυτή του κ. Νίμιτς και προσθέτει ότι αυτός θα επιχειρήσει να εξετάσει την απήχηση που έχουν κάποιες ιδέες του, που βασίζονται στην τελευταία πρότασή του από τον Οκτώβριο του 2008, στην οποία, μεταξύ άλλων, προτείνει την ονομασία «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» για διεθνή χρήση.