Δευτέρα 6 Ιουλίου 2009

ΜΑΝΤΟΝΑ ΓΙΑ ΜΑΙΚΛ ΤΖΑΚΣΟΝ





























Μαζί με τον Μάικλ Τζάκσον σφράγισαν τη δεκαετία του '80, καθορίζοντας την έννοια της ποπ μουσικής. Ήταν, λοιπόν, αναμενόμενο η Μαντόνα να αποτίσει φόρο τιμή στον «βασιλιά», δηλώνοντας ότι η μουσική του θα ζει για πάντα.



Σε μία συμβολική κίνηση η «βασίλισσα της ποπ» επέλεξε τη σκηνή του Ο2 τού Λονδίνου, για να τιμήσει τον διάσημο καλλιτέχνη, καθώς εκεί είχε προγραμματιστεί να δοθούν οι 50 συναυλίες του Τζάκσον, που θα τον επανέφεραν στο προσκήνιο.

«Χειροκροτήστε έναν από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες του κόσμου. Ο βασιλιάς θα ζει για πάντα» είπε, σύμφωνα με το BBC, η διάσημη τραγουδίστρια, ενώπιον των 17.000 θαυμαστών της που είχαν κατακλύσει το Ο2.

Η Μαντόνα ερμήνευσε το Holiday, την ώρα που στη σκηνή του θεάτρου ένας χορευτής «πατούσε» στα βήματα του Τζάκσον και στο διάσημο «moon walk» ενώ στις γιγαντοοθόνες προβάλλονταν εικόνες από την παιδική ηλικία του «βασιλιά».

Στις 25 Ιουνίου, μόλις έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου του Τζάκσον, η Μαντόνα είχε δηλώσει: «Πάντα θαύμαζα τον Μάικλ Τζάκσον. Ο κόσμος έχασε έναν κορυφαίο καλλιτέχνη, αλλά η μουσική του θα ζει για πάντα».

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, και συγκεκριμένα στο Λος Αντζελες, 1,6 εκατομμύρια θαυμαστές του υπέβαλαν αίτηση για να συμμετάσχουν στην κλήρωση διανομής των εισιτηρίων για την ειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί στο Staples Center, την Τρίτη.

Θα διατεθούν συνολικά 11.000 εισιτήρια, ενώ άλλες 6.500 θέσεις θα είναι διαθέσιμες στο κοντινό Nokia Theatre, όπου θα μεταδίδεται η τελετή μέσα από γιγαντοοθόνες.

Η αστυνομία του Λος Αντζελες βρίσκεται επί ποδός, αφού περί τις 700.000 κόσμου αναμένεται να καταφθάσουν στην πόλη. Οι αρχές απευθύνουν έκκληση σε όσους δεν έχουν εισιτήριο για την εκδήλωση να μείνουν σπίτι τους και να παρακολουθήσουν το γεγονός από την τηλεόραση.

Newsroom ΔΟΛ