Δευτέρα 6 Ιουλίου 2009

ΦΩΤΙΕΣ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ...!











































Την ανάγκη άμεσων και πολλών αλλαγών υπεραμύνεται ο υφυπουργός Τύπου Κ. Γκιουλέκας, ο οποίος σε συνέντευξή του στη Real news αναφέρει ότι "υπάρχουν ευθύνες που επεκτείνονται και στην κυβέρνηση και στο κόμμα" για την πτώση της ΝΔ στις ευρωεκλογές.

"Πέρα από επιφανειακές προσεγγίσεις που ενίοτε εξυπηρετούν προσωπικές στρατηγικές και γίνονται με όρους παραπολιτικής, επιβάλλεται να γίνουν αλλαγές και θα γίνουν. Τόσο σε πολιτικές και ρυθμούς όσο και σε πρόσωπα και νοοτροπία", υπογραμμίζει ο γραμματέας της ΝΔ Λ. Ζαγορίτης, μιλώντας στην Καθημερινή της Κυριακής.




Ο Πέτρος Τατούλης σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία χαρακτηρίζει τη σημερινή κυβέρνηση ως τη χειρότερη των τελευταίας εικοσαετίας και αποκαλεί τον Κ. Καραμανλή "βαρίδι για την πορεία αυτού του τόπου, αλλά και της παράταξης" και τον γαλάζιο ηγετικό πυρήνα "απαίδευτους και ανεπάγγελτους επιτήδειους ιδιώτες που δεν διαθέτουν κοινωνική συνείδηση".

"Το μεγάλο πρόβλημα της κεντροδεξιάς είναι η ανυπαρξία συγκεκριμένης ιδεολογικής πλατφόρμας, πάνω στην οποία θα χτιζόταν βήμα βήμα η όποια χρήσιμη αλλαγή, ή αν θέλετε μεταρρύθμιση", τονίζει ο κ. Τατούλης, προσθέτοντας πως στο "ερώτημα ποιος μπορεί να αναλάβει πρωτοβουλίες... δεν μπορώ εγώ να απαντήσω".

Στην πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου για τη διεξαγωγή εκλογών τον Σεπτέμβριο, με ταυτόχρονη συμφωνία για επανεκλογή του κ. Παπούλια, ως προέδρου της Δημοκρατίας, επικεντρώθηκε στις δηλώσεις του σε ό,τι αφορά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου ερωτηθείς σχετικά, είπε ότι «δεν υπάρχει πρόβλημα στις σχέσεις Παπανδρέου - Παπούλια καθώς είναι απόλυτα σεβαστός ο ρόλος και η θέση του καθενός, ενώ υπάρχει και πολύ καλή προσωπική σχέση, αλλά εδώ δεν έχει να κάνει με αυτές, είναι θέμα σεβασμού των ρόλων».