Δευτέρα 20 Ιουλίου 2009

ΚΑΜΠΙΓΚ ΕΟΤ ΣΚΟΤΙΝΑΣ..."ΠΟΝΕΜΕΝΗ" ΙΣΤΟΡΙΑ ...

Σχεδόν δυο δεκαετίες τώρα ρήμαζε το κάμπινγκ του ΕΟΤ στη Σκοτίνα, αλλά ξαφνικά φέτος το καλοκαίρι το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης ανακάλυψε ότι οι υποδομές του είναι επικίνδυνες και πρέπει να κλείσει. Κι ενώ, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου των κατασκηνωτών, ο υπουργός δεσμεύτηκε για «σιωπηλή ανοχή», μέχρι το τέλος της σεζόν, την περασμένη Παρασκευή έστειλε γράμμα και γραφή με την εντολή να εκκενώσουν πάραυτα το χώρο, ενώ μια μέρα μετά, Σάββατο αργία, η ΔΕΗ τους έκοψε το ρεύμα!

Αγανακτισμένοι και με το δίκιο τους είναι οι περίπου 500 οικογένειες των κατασκηνωτών, που εδώ και πολλά καλοκαίρια επιλέγουν το κάμπινγκ του ΕΟΤ για να στεγάσουν την ανάγκη τους για οικογενειακές, φθηνές, θερινές διακοπές.

Όπως λένε, μετά τη δικαστική εκδίωξη του ιδιώτη-εργολάβου-ενοικιαστή, συντηρούν το χώρο με δικά τους έξοδα, ευελπιστώντας ότι δεν θα διακοπεί η λειτουργία του, καθώς κανένα από τα μέχρι σήμερα επίδοξα κυβερνητικά σχέδια (από 5στερα ξενοδοχεία, ήδη επί ΠΑΣΟΚ, μέχρι το eco κάμπινγκ του τέως υπουργού Τουρισμού) δεν έχει προχωρήσει.

Φαίνεται όμως πως ήρθε η ώρα της«αξιοποίησής» του, το είδος της οποίας παραμένει άγνωστο, κινείται ωστόσο μεταξύ εκποίησης και μακροχρόνιας παραχώρησης (μέσω ΣΔΙΤ) σε ιδιώτες, πράγμα που μάλλον αποκλείει τη διατήρησή του ως απλού χώρου κάμπινγκ.

Ήδη στελέχη της ΕΤΑ, της Εταιρείας Τουριστικών Ακινήτων, στην οποία παραχωρήθηκε το κάμπινγκ (όπως και πολλά άλλα δημόσια τουριστικά ακίνητα) επισκέφθηκαν το Σάββατο το κάμπινγκ, δείχνοντας πως βιάζονται τόσο για την εκκένωσή του, που δεν μπορούν να περιμένουν να λήξει η φετινή σεζόν και να φύγουν αναγκαστικά οι εποχικοί ένοικοί του.

Από την άλλη οι κατασκηνωτές φέρονται αποφασισμένοι να μην εγκαταλείψουν το χώρο, τουλάχιστον μέχρι τις 31 Αυγούστου.

Το ποιός θα βγει νικητής θα το μάθουμε ίσως σήμερα-αύριο. Η τύχη πάντως δεν θα είναι σίγουρα με το μέρος των κατασκηνωτών, αν υπάρχει σοβαρό επενδυτικό ενδιαφέρον για το εγκαταλελειμμένο από την πολιτεία, εδώ και δεκαετίες, μεγαλύτερο κάμπινγκ των Βαλκανίων.

Πολύ δε περισσότερο που έχει εγκαταλειφτεί και από τους αυτοδιοικητικούς παράγοντες του νομού, οι οποίοι δε φαίνεται να ασπάζονται πια το ενδεχόμενο να τους παραχωρηθεί το κάμπινγκ και να διατηρηθεί, με τις δέουσες συνθήκες, η σημερινή του λειτουργία.
"ΠΟΛΙΤΕΙΑ"
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ