Δευτέρα 20 Ιουλίου 2009

ΦΩ ΤΙΕΣ ΑΝΑΨΕ Ο Δ. ΤΣΑΤΣΟΣ

Αντιπαράθεση για την προεδρική εκλογή
ΑΘΗΝΑ 20/07/2009

Διαφημίσεις Google

45% Οικονομία Ρεύματος
Για τα σπίτια,γραφεία,επιχειρήσεις
Κερδίστε εκατοντάδες ευρώ μόνο εδώ
www.energyeconomy.gr
Τον ασκό της... εκλογολογίας άνοιξε η παρέμβαση του συνταγματολόγου Δ. Τσάτσου αναφορικά με την προεδρική εκλογή. Ο κ. Τσάτσος- σε συνέντευξη του στην Καθημερινή- εμφανίστηκε αντίθετος σε πρόωρες κάλπες μέσω της προεδρικής εκλογής. Το ΠΑΣΟΚ δηλώνει ότι οι απόψεις Τσάτσου είναι σεβαστές, η κυβέρνηση όμως πέρασε στην αντεπίθεση.

"Αν το ΠΑΣΟΚ χρησιμοποιήσει την προεδρική εκλογή για να ρίξει την κυβέρνηση το Μάρτιο και ψηφίσει εκ των υστέρων Παπούλια θα έχει εξόφθαλμα περιφρονήσει τα βαθύτερο νόημα του Συντάγματος" δήλωσε μεταξύ άλλων ο συνταγματολόγος, Δημήτρης Τσάτσος.

Η δήλωση αποτέλεσε την πλατφόρμα από την οποία εξαπέλυσε την επίθεση της η κυβέρνηση, κατηγορώντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για περιφρόνηση των θεσμών, με το ΠΑΣΟΚ να απαντά ότι το προέχει να απαλλαγεί η χώρα από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Αντιπαραθεση

"Έχουμε έναν Πρόεδρο που ασκεί άψογα τα καθήκοντά του, Πρόεδρο αγαπητό στους πολίτες, Πρόεδρο που συμβολίζει την ενότητα της Ελλάδας. Δεν υπάρχει, λοιπόν, για μας, κανένας λόγος για δεύτερες σκέψεις" σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, για να προσθέσει: "Όποιος παίζει με τους θεσμούς, όπως κάνει το ΠΑΣΟΚ, συμπεριφέρεται απαράδεκτα κι ανεύθυνα".