Δευτέρα 20 Ιουλίου 2009

ΖΟΡΜΠΑΣ Ο ...ΜΠΑΝΤΕΡΑΣ

Την πρόθεσή του να ενσαρκώσει στη θεατρική σκηνή τον Αλέξη Ζορμπά του Νίκου Καζαντζάκη, εξέφρασε σε συνέντευξή του στο Αυστραλιανό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΑΡ) ο Ισπανός ηθοποιός Αντόνιο Μπαντέρας.

"Κατά βάθος είμαι ηθοποιός του θεάτρου", είπε και πρόσθεσε: "Ο Ζορμπάς είναι μια προσωπικότητα που με συναρπάζει. Και επί πλέον από το θέατρο αντλώ και το βασικό μου εισόδημα".

Ο Μπαντέρας δήλωσε ακόμα πως η παγκόσμια οικονομική κρίση έπληξε ιδιαίτερα τους ανεξάρτητους παραγωγούς.

"Η κρίση αυτή μας βρήκε απροετοίμαστους. Ήταν για μας μια πισώπλατη μαχαιριά", δήλωσε ο Μπαντέρας ο οποίος αφού καθιερώθηκε στην Ισπανία, κατέκτησε το Χόλιγουντ και τώρα επέστρεψε στη γενέθλια γη.

Σημειώνει όμως πως τα όνειρά του για νέες ταινίες δύσκολα θα υλοποιηθούν αφού οι τράπεζες "δεν δίνουν ούτε σεντ".

Η συνέντευξη δόθηκε με την ευκαιρία της προβολής της πρώτης ταινίας που σκηνοθέτησε ο ίδιος El Camino de los Ingleses (Καλοκαιρινή Βροχή) ενώ, παρά την οικονομική κρίση και τον προβληματισμό του, έχει και άλλες ταινίες στα σκαριά.

Μεταξύ άλλων αναμένεται να υποδυθεί τον κορυφαίο σουρεαλιστή ζωγράφο, Σαλβαδόρ Νταλί, στην ταινία ''Dali''. Παράλληλα δίνει το ''παρών'' και στο νέο φιλμ του Γούντι Άλλεν όπου θα πρωταγωνιστήσει μαζί με τη Νικόλ Κίντμαν, τη Ναόμι Γουότς και τον Άντονι Χόπκινς.