Δευτέρα 20 Ιουλίου 2009

ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ

Σκηνικό έντασης στο Αιγαίο στήνει η Άγκυρα με την απόφαση της να πραγματοποιήσεις έρευνες για πετρέλαιο ανοικτά του Καστελόριζου, ενώ την ίδια ώρα συνεχίζονται οι υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών πάνω από ελληνικά νησιά.

"Η Ελλάδα αντιμετωπίζει με αυτοπεποίθηση και ψυχραιμία την τουρκική προκλητικότητα" σημειώνει η Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι παγώνει την επίσκεψη της στην Τουρκία.

Σκληρότερη στάση της Αθήνας απέναντι στην Άγκυρα στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής ένωσης, ζητεί ο αρμόδιος εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος.

Την ίδια ώρα στα κατεχόμενα, η τουρκοκυπριακή ηγεσία γιορτάζει με... τυμπανοκρουσίες την επέτειο από την εισβολή, με τον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ να κάνει λόγο για "ειρηνευτική επιχείρηση"

Μήνυμα Καραμανλή

Η επέτειος αποτελεί αφορμή επαναβεβαίωσης της σταθερής προσήλωσης ολόκληρου του ελληνισμού στο στόχο της οριστικής, δίκαιης, λειτουργικής και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού τονίζει στο μήνυμά του ο πρωθυπουργός.

"Η πληγή που άνοιξε για τον ελληνισμό το 74 δεν πρόκειται να κλείσει, αν δεν υπάρξει δίκαιη και λειτουργική λύση σύμφωνη με τα ψηφίσματα του ΟΗΕ και του κοινοτικού κεκτημένου" υπογραμμίζει το ΠΑΣΟΚ.