Πέμπτη 13 Αυγούστου 2009

1025 ΔΟΛΑΡΙΑ ΕΝΑ ΦΑΚΕΛΑΚΙ ΤΣΑΙ...

Ένα φακελάκι τσαγιού 109 ετών διατέθηκε προς πώληση στο πρώτο διεθνές φεστιβάλ τσαγιού του Χονγκ Κονγκ και πουλήθηκε 1.025 δολάρια, σύμφωνα τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Μόλις 10 γραμμάρια ήταν το βάρος του τσαγιού pu-ehr, το οποίο παίρνει το όνομα του από την κομητεία Που'ερ της επαρχίας Γιουνάν της νότιο-δυτικής Κίνας και κοστολογήθηκε 8.000 δολάρια Χονγκ Κονγκ (1.025 δολάρια ΗΠΑ), γράφει η εφημερίδα South China Morning Post.

Η εταιρία Sun Sing Tea διαθέτει επίσης προς πώληση δύο συσκευασίες τσαγιού 300 και 320 γραμμαρίων που κυκλοφόρησαν το 1950 προς 130.000 και 70.000 δολάρια Χονγκ Κονγκ, στη διάρκεια τριήμερης εκδήλωσης.

Ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του Συμβουλίου Εμπορικής Ανάπτυξης Τσαγιού του Χονγκ Κονγκ Ρέιμοντ Γιπ Τσακ -Γιαν ανέφερε ότι η περιοχή έχει το προνόμιο να είναι το κομβικό σημείο διάθεσης του τσαγιού επειδή δεν επιβάλλονται δασμοί στις εμπορικές του συναλλαγές με την Κίνα.

Ο Γιπ δήλωσε ότι: "Το εμπόριο τσαγιού προχωρά πολύ καλά παρά την οικονομική κρίση γιατί ο κόσμος καταναλώνει τσάι για να χαλαρώσει από το στρες και το τσάι είναι το δεύτερο πιο διαδεδομένο ρόφημα διεθνώς μετά το νερό".

Το τσάι είναι το πιο δημοφιλές ρόφημα στο Χονγκ Κονγκ και η πόλη αυτή έχει τη μεγαλύτερη κατανάλωση από όλες τις πόλεις της Ασίας.