Πέμπτη 13 Αυγούστου 2009

ΣΕΙΣΜΟΠΑΘΗΣ ΖΗΤΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗ ΒΙΛΑ ΤΟΥ ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙ

Στην επίσημη αίτησή του προς την πολιτική προστασία και το δήμο της Λ' Άκουϊλα, ο σεισμοπαθής Αντόνιο Μπερναρνίνι ζητά να φιλοξενηθεί σε μια από τις βίλες του ιταλού πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Το σπίτι του, στο ιστορικό κέντρο της πόλης, χαρακτηρίσθηκε από τους ειδικούς "μη κατοικήσιμο".

Ο εν λόγω σεισμόπληκτος συμπληρώνοντας την προβλεπόμενη αίτηση στο σημείο όπου αναφέρεται "επιλογή κατοικίας με ενοίκιο", πρόσθεσε με στυλό:

"Αν είναι δυνατόν θα προτιμούσα την Βίλα Τσερτόζα ή το Παλάτσο Γκρατσιόλι".

Πρόκειται για την γνωστή έπαυλη της Σαρδηνίας όπου ο Μπερλουσκόνι έχει φωτογραφηθεί από τους παπαράτσι και για το μέγαρο της Αιώνιας Πόλης,όπου διαμένει το χειμώνα.

Όταν οι δημοσιογράφοι του ζήτησαν να εξηγήσει καλύτερα την ιδιαίτερη αυτή επιθυμία του, ο Μπερναρντίνι (ο οποίος απολύθηκε πριν έξι χρόνια από την δουλειά του και έχει προσφύγει δικαστικά) απάντησε: "δεν πρόκειται για πρόκληση, αλλά για λογικό αίτημα που βασίζεται στα όσα είχε δηλώσει δημόσια ο Μπερλουσκόνι μετά τον σεισμό, στην υπόσχεση ότι θα φιλοξενούσε στα σπίτια του κάποιους σεισμοπαθείς. Θα μπορούσα να του δώσω πολύτιμες συμβουλές, βάσει της εμπειρίας μου, αφού τους τελευταίους τέσσερις μήνες έχω ζήσει σε σκηνή, μέσα στο αυτοκίνητό μου και σε δυο ξενοδοχεία".

Έωςτώρα, δεν έχει γίνει κανένα επίσημο σχόλιο από το κυβερνητικό μέγαρο της Ρώμης, το Παλάτσο Κίτζι, ούτε και από τον εκπρόσωπο τύπου του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.