Πέμπτη 13 Αυγούστου 2009

Επί ποδός η Τροχαία ενόψει Δεκαπενταύγουστου

Στη λήψη έκτακτων μέτρων ασφαλείας προχωρά η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ενόψει του εορτασμού της Κοίμησης της Θεοτόκου, καθώς αναμένεται αυξημένη κίνηση οχημάτων στο επαρχιακό και εθνικό δίκτυο του νομού.

Όπως ανακοινώθηκε, όλες οι διαθέσιμες δυνάμεις της Τροχαίας θα βρίσκονται επί ποδός προκειμένου να διευκολύνουν την κυκλοφορία των οχημάτων.

Παράλληλα, θα συγκροτηθούν συνεργεία ελέγχων για τον εντοπισμό επικίνδυνων παραβάσεων, όπως είναι η υπερβολική ταχύτητα, το αντικανονικό προσπέρασμα και η παραβίαση σηματοδότη, με σκοπό την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων.

Εξάλλου, αύριο, Παρασκευή, και την Κυριακή, 16 Αυγούστου, θα ισχύσουν τα περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου, σε τμήματα των εθνικών οδών του νομού Θεσσαλονίκης. Τα μέτρα αυτά θα ισχύσουν αύριο από τις 4 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ στο ρεύμα εξόδου της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Νέων Μουδανιών, από την αερογέφυρα Θέρμης μέχρι το 34ο χλμ. αυτής και στο ρεύμα εξόδου της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Καβάλας, από τη διασταύρωση Μοδίου μέχρι τη γέφυρα του ποταμού Στρυμόνα.

Το παραπάνω μέτρο θα ισχύσει και την Κυριακή από τις 3 το απόγευμα έως τις 11 το βράδυ στο ρεύμα εισόδου της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Νέων Μουδανιών, από το 34o χλμ. αυτής μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης, καθώς επίσης στο ρεύμα εισόδου της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Καβάλας, από τη γέφυρα του ποταμού Στρυμόνα μέχρι τη διασταύρωση Ρεντίνας.

Η Τροχαία απευθύνει έκκληση στους οδηγούς να τηρούν τους κανόνες οδικής ασφάλειας, να οδηγούν με ηρεμία, αποφεύγοντας την επιθετική οδήγηση και επιδεικνύοντας πνεύμα κυκλοφοριακής αλληλεγγύης να παραχωρούν προτεραιότητα και να διευκολύνουν τους άλλους οδηγούς συνεργαζόμενοι με τους τροχονόμους.