Πέμπτη 13 Αυγούστου 2009

Γυναίκα ζητά βοήθεια για το στήθος της από την βρετανική πρεσβεία

Μια Βρετανίδα που είχε μεταβεί στο εξωτερικό για να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για την αύξηση του στήθους της, έμεινε δυσαρεστημένη από το αποτέλεσμα και ζήτησε την παρέμβαση του Φόρειν Οφις.

Όπως σε μια άλλη περίπτωση στη Φλόριντα που μια μητέρα ζήτησε από το βρετανικό προξενείο να βοηθήσει τον έφηβο γιο της να συσκευάσει τις αποσκευές του και να τον μεταφέρει στο αεροδρόμιο γιατί είχε αρρωστήσει.

Μια σειρά περίεργων αιτημάτων έχουν διατυπωθεί κατά καιρούς σε διάφορες διπλωματικές αποστολές της Βρετανίας στο εξωτερικό, που αφήνουν τους υπαλλήλους με το στόμα ανοιχτό. Το υπουργείο Εξωτερικών έχει συντάξει ένα κατάλογο στον οποίο περιλαμβάνονται ερωτήσεις από το πώς να ηρεμήσουν άτακτα παιδιά, τι καιρό θα κάνει, μέχρι πώς φτιάχνεται σπιτική μαρμελάδα.

Τα βρετανικά προξενεία διαθέτουν ένα δίκτυο 261 καταστημάτων σε όλο τον Κόσμο και ένας από τους ρόλους τους είναι να διευκολύνουν τους Βρετανούς ταξιδιώτες να διαμένουν ή να ταξιδεύουν με ασφάλεια στο εξωτερικό και να τους χορηγήσουν την κατάλληλη βοήθεια εάν κάτι δεν πάει καλά.

"Συνήθως δεχόμαστε αιτήματα από ανθρώπους που πιστεύουν ότι είμαστε γραφείο παραπόνων και επίλυσης προβλημάτων παντός είδους, και όχι μόνον αυτών που μπορεί να αντιμετωπίσουν στο εξωτερικό", δηλώνει η πρόξενος του Αλικάντε στην Ισπανία.

"Είναι σημαντικό οι Βρετανοί πολίτες να κατανοήσουν τι μπορεί και τι δεν μπορεί να κάνει το Φόρειν Οφις για αυτούς. Έτσι το προσωπικό μας να μπορεί να εστιαστεί και να ασχοληθεί με πραγματικά προβλήματα και με ανθρώπους που πραγματικά χρειάζονται βοήθεια όταν βρίσκονται στο εξωτερικό", δηλώνει ο υπουργός για προξενικές υποθέσεις Κρις Μπράιντ.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΑ...ΠΑΡΑΛΟΓΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ...
ΚΑΙ ΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ,,,!!