Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Φουλάρουν και... γκαζώνουν, για να μην πληρώσουν!

Σκηνές βγαλμένες από το Χόλιγουντ διαδραματίζονται καθημερινά στα βενζινάδικα της Θεσσαλονίκης, αφού ολοένα και περισσότεροι οδηγοί ανεφοδιάζονται και στη συνέχεια αναχωρούν… σπινιάροντας, αφήνοντας τον πρατηριούχο εμβρόντητο και, φυσικά, φεσωμένο..
. Πρόκειται για μία μονάχα από τις ευφάνταστες “μεθόδους” που ανακάλυψαν ορισμένοι ιδιοκτήτες Ι.Χ., προκειμένου να κυκλοφορούν δωρεάν.
Ιδιοκτήτες και εργαζόμενοι στα βενζινάδικα ανησυχούν όχι μόνο για την οικονομική ζημιά που υφίστανται αλλά και για τη σωματική τους ακεραιότητα, αφού ο κίνδυνος να παρασυρθούν και να τραυματιστούν από ένα αυτοκίνητο που απομακρύνεται με ιλιγγιώδη ταχύτητα είναι μεγάλος. Οι “καμένοι” πρατηριούχοι θεωρούν, πλέον, ως ύποπτο φυγής κάθε οδηγό που δεν αποβιβάζεται την ώρα που γεμίζει το ρεζερβουάρ του οχήματός του. Αυτό συμβαίνει γιατί σε πολλά αυτοκίνητα το καπάκι του ρεζερβουάρ ανοίγει όχι με το κλειδί αλλά από διακόπτη στην κονσόλα. Έτσι ο οδηγός που είναι αποφασισμένος να παρανομήσει έχει άπλετο χρόνο, για να βάλει μπρος και να εξαφανιστεί.
“Μία άλλη τακτική των ευτυχώς λιγοστών ακόμα ασυνείδητων οδηγών είναι να διαμαρτύρονται εντόνως, ισχυριζόμενοι ότι παρότι έβαλαν βενζίνη, ο σχετικός δείκτης στο ταμπλό του Ι.Χ. δεν ανέβηκε καθόλου. Έτσι προσπαθούν να αποφύγουν την πληρωμή, συκοφαντώντας, ταυτόχρονα, τον επαγγελματία για απάτη, ακόμα και μπροστά σε άλλους πελάτες”, είπε στη “Μ” ο Σπύρος Μελίδης, πρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών Νομού Θεσσαλονίκης “Ο Άγιος Χριστόφορος” και πρόσθεσε ότι “άλλοι επιλέγουν τον ‘ρόλο’ του αφηρημένου οδηγού. Ότι ξέχασαν, δηλαδή, το πορτοφόλι τους στο σπίτι και θα επιστρέψουν σε λίγο για να πληρώσουν. Ως ενέχυρο, μάλιστα, αφήνουν τις ταυτότητές τους ή άλλα έγγραφα, για να τονίσουν την αξιοπιστία τους. Συνήθως, όμως, ρίχνουν μαύρη πέτρα και οι ταυτότητες μένουν στα συρτάρια των βενζινοπωλών ως αναμνηστικά”.