Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Να τεθεί ο δήμαρχος σε αργία ζητά η αντιπολίτευση στο Ωραιόκαστρο

Τον κίνδυνο να τεθεί σε αργία, για υπόθεση ανάλογη με αυτή του δημάρχου Δίου - Ολύμπου, αντιμετωπίζει και ο δήμαρχος του καλλικρατικού δήμου Ωραιοκάστρου, Δημήτρης Σαραμάντος, που κατηγορείται για παράνομη λήψη και δωρεάν χορήγηση αδρανών υλικών από το λατομείο του Μεσαίου. Πρωτόδικα ο δήμαρχος είχε καταδικαστεί σε...
12μηνη φυλάκιση για παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση.
Ωστόσο η αναβολή της δίκης στο εφετείο, για τον ερχόμενο Οκτώβριο, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στους κόλπους της αντιπολίτευσης, η οποία δηλώνει πως “δεν ανέχεται στο δημαρχείο να ανεμίζει η σημαία της ανομίας”.
Η δίκη ήταν προγραμματισμένη για τις 10 Μαΐου, ωστόσο πήρε αναβολή για τις 12 Οκτωβρίου, γεγονός που η αντιπολίτευση χαρακτηρίζει ως “ικανοποιητική παράταση για να μπορέσει ο δήμαρχος να μηχανευτεί στοιχεία για την αθωότητά του”. Η εξέλιξη αυτή έχει πολώσει το κλίμα στο δημοτικό συμβούλιο του Ωραιοκάστρου, με τον επικεφαλής μάλιστα της μείζονος αντιπολίτευσης, Νίκο Μπάτο, να επιχειρεί να “κάψει” την αξιοπιστία του δημάρχου επικαλούμενος και άλλες υποθέσεις για τις οποίες ο κ. Σαραμάντος βρέθηκε υπόλογος στη δικαιοσύνη. Συγκεκριμένα ο κ. Μπάτος αναφέρεται στην υπόθεση για την οποία ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου καταδικάστηκε σε 15μηνη φυλάκιση για παραβίαση διατάξεων του ΑΣΕΠ προκειμένου να... τακτοποιηθούν υπάλληλοι του δήμου.