Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Νίκος Παπανικολάου: Το Λιμάνι Θεσσαλονίκης να παραχωρηθεί στο Δήμο Θεσσαλονίκης


Ζήτησε να γίνει συζήτηση για την παραχώρηση του αεροδρομίου Μακεδονία, της Εγνατίας ΑΕ, της ΕΛΒΟ και της εταιρίας αποχέτευσης Θεσσαλονίκης.
Η πρώτη επίσημη αντίδραση...
 τουλάχιστον σε επίπεδο Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, για το χθεσινό Υπουργικό Συμβούλιο, που αφορούσε την αποκρατικοποίηση δημόσιας περιουσίας ήρθε χθες το απόγευμα από τον Περιφερειακό Σύμβουλο Κεντρικής Μακεδονίας κ. Νίκο Παπανικολάου, ο οποίος με επερώτησή του ζήτησε να γίνει συζήτηση για τα θέματα της παραχώρησης του Λιμανιού Θεσσαλονίκης, του αεροδρομίου Μακεδονίας, της Εγνατίας Οδού, της ΕΛΒΟ. Η επερώτηση, η οποία στάλθηκε χθες προς τους κ.κ. Α. Τζιτζικώστα, Γ. Μπουτάρη και Θ. Σώκο, έχει ως εξής:
Νίκος Ηλία Παπανικολάου
Δικηγόρος
Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας
Κατερίνη, 60100, Σολωμού 10.
Κατερίνη, 23 Μαΐου 2011
Προς: κο Απ. Τζιτζικώστα
Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης
Κοιν.:
1. Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης..
2. Δήμο Θεσσαλονίκης.
3. κο Μ. Τζόλλα
Πρόεδρο Μητροπολιτικής Επιτροπής.
Θέμα: Επερώτηση για τη διαδικασία έκφρασης γνώμης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας επί της σημερινής απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου για τη συγκρότηση ειδικού φορέα (Ταμείο Δημόσιας Περιουσίας).
Κύριε Αντιπεριφερειάρχη,
Σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την συγκρότηση ειδικού φορέα (Ταμείο Δημόσιας Περιουσίας) στο οποίο θα δημιουργηθούν ειδικά χαρτοφυλάκια για την αξιοποίηση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου.
Επειδή στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων και η πώληση του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΘ (Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης) μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών και την είσοδο στρατηγικού επενδυτή.
Επειδή στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται και η πώληση μέρους του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΥΑΘ (Εταιρίας Ύδρευσης Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης) μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών και την είσοδο στρατηγικού επενδυτή.
Επειδή εγκρίθηκε η αποκρατικοποίηση εως 16% της ΕΛΒΟ.
Επειδή εγκρίθηκε η διάθεση του ποσοστού έως 41% του Αεροδρομίου Μακεδονίας.
Επειδή εγκρίθηκε η παραχώρηση έως 100% των μετοχών της Εγνατίας.
Επειδή η αρμοδιότητα για έκφραση γνώμης ανήκει στη Μητροπολιτική Επιτροπή, εφόσον αφορά στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης.
Για όλους τους παραπάνω λόγους ερωτάσθε
1.Εάν κληθήκατε έως σήμερα για να συμμετάσχετε σε σχετική διαβούλευση
2. Εάν θα καταθέσετε προτάσεις για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου που βρίσκεται στην Κεντρική Μακεδονία.
Παρακαλώ για συζήτηση της επερώτησης στην επόμενη συνεδρίαση της Μητροπολιτικής Επιτροπής, σύμφωνα με τον κανονισμό.
Με εκτίμηση
Νίκος Ηλία Παπανικολάου