Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Αντιπαραθέσεις και καταγγελίες στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης


Έντονες αντιπαραθέσεις και φραστικές επιθέσεις ήταν το χαρακτηριστικό της χθεσινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Κατερίνης.
Αφορμή αρχικά η λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου και ο...
κανονισμός ενώ στη συνέχεια η αντιπαράθεση μεταφέρθηκε στο θέμα του περιφερειακού της Κατερίνης.
Αντιπαράθεση για τον κανονισμό λειτουργίας

Ένταση και αντιπαράθεση προκάλεσε το θέμα του κανονισμού του δήμου σχετικά με τα θέματα του δημοτικού συμβουλίου και εάν αυτά δίνονται έγκαιρα η όχι στους δημοτικούς συμβούλους. Οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης εξέφρασαν την έντονη αντίδραση τους λέγοντας πως αφενός παίρνουν πολύ αργά τα θέματα των συνεδριάσεων και αφετέρου όταν ζητούν ενημέρωση από το δήμο συναντούν δυσκολίες.
Η απάντηση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου κ. Λιακόπουλου ότι ο φάκελος με τα θέματα του δημοτικού συμβουλίου ήταν πλήρης έγκαιρα, πυροδότησε νέα αντιπαράθεση και διαφωνία με τους συμβούλους της αντιπολίτευσης να απειλούν πως θα αποχωρήσουν από τη συνεδρίαση.
Ο περιφερειακός Κατερίνης
Οι αντιδράσεις συνεχίστηκαν με το θέμα του περιφερειακού δρόμου.
Παίρνοντας το λόγο ο Δήμαρχος Κατερίνης έθεσε θέμα ομόφωνης απόφασης από το δημοτικό συμβούλιο αναφορικά με το έργο του περιφερειακού δρόμου λέγοντας πως η απόφαση αυτή θα μπει στο φάκελο του έργου για το οποίο επίκειται χρηματοδότηση. Η απόφαση θα αφορά στην ομόφωνη στήριξη του δημοτικού συμβουλίου να παράσχει οποιαδήποτε υποστήριξη κυρίως τεχνικής φύσης για την υλοποίηση του έργου.
Όπως είπε ο Δήμαρχος Κατερίνης το έργο θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ με φορέα υλοποίησης τη Διεύθυνση Δημοσίων Έργων της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. "Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο προϋπολογισμού 65,5 εκ. ευρώ εκ των οποίων τα 56,5 εκ ευρώ αφορούν καθαρά το τεχνικό έργο" σημείωσε ο κ. Χιονίδης.
Ο κ. Μηλιώτης από την πλευρά του έθεσε το θέμα των απαλλοτριώσεων, σε ποιο στάδιο βρίσκονται και από πού θα πληρωθούν. Απαντώντας ο Δήμαρχος επεσήμανε ότι οι απαλλοτριώσεις θα πληρωθούν από τον προϋπολογισμό του έργου ενώ ο Δήμος δεν βάλει χρήματα σε αυτή την υπόθεση.
Στην τοποθέτηση του, ο κ. Καραφουλίδης τόνισε ότι θεωρεί πως ο δήμος δεν μπορεί να ανταπεξέλθει, θέση η οποία προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κ. Λεμονόπουλου ο οποίος είπε χαρακτηριστικά ότι "δεν μπορούμε να παραδεχθούμε την επιτυχία του Δημάρχου" και κατήγγειλε ότι "βουλευτής μπλόκαρε το έργο" προκαλώντας αντιδράσεις από τον κόσμο και από τον κ. Μαλτζάρη ο οποίος στην τοποθέτηση του ζήτησε από τον κ. Λεμονόπουλο να κατονομάσει τον βουλευτή αλλιώς όπως είπε θα θεωρηθούν συκοφαντίες αυτά που ειπώθηκαν.
Το θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία πλην των δημοτικών συμβούλων της δημοτικής παράταξης "Λαϊκή Συσπείρωση".
Νωρίτερα ο δήμαρχος αναφέρθηκε στους στόχους του δήμου Κατερίνης για την ανάπτυξη του Δήμου αναφέροντας ως παραδείγματα τις αστικές αναπλάσεις την επέκταση του γενικού πολεοδομικού σχεδίου.
Ο κ. Χιονίδης ανακοίνωσε την δημοπράτηση στις 19 Ιουλίου του έργου του χώρου θεάτρου, στην περιοχή πίσω από το ΚΤΕΛ ενώ όπως είπε στις 26 Ιουλίου θα γίνει η δημοπράτηση για την ανάδειξη των αναδόχων για το Σχέδιο Πόλης. Επιπλέον όπως είπε ο κ. Χιονίδης ο αντίστοιχος διαγωνισμός για την Παραλία θα γίνει το Σεπτέμβριο.
Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Κατερίνης υπάρχουν σοβαρά ζητήματα που αφορούν την ανάπτυξη της περιοχής όπως ο οικισμός Ολυμπιάδα και άλλα ζητήματα για τα οποία εργάζεται συστηματικά ο Δήμος Κατερίνης.