Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

10 λόγοι για να σε χωρίσει

Νομίζεις πως είσαι η πιο τέλεια κοπέλα που θα μπορούσε εκείνος να έχεις. Πιστεύεις πως του πέφτεις μπόλικη και προσπαθείς να το παίξεις όσο πιο κουλ και ανώτερη μπορείς. Κι όμως, υπάρχουν κάποιες κινήσεις που μπορούν να σε βγάλουν εκτός ερωτικού παιχνιδιού και να σε στείλουν σπίτι με δάκρυα στα μάτια!


Νο1: Έφτιαξες κλειδί για το σπίτι του χωρίς να τον ρωτήσεις:
Το θέμα της συγκατοίκησης ποτέ δεν το συζητήσατε με ωριμότητα. Μισά λόγια, στο περίπου το ζήτησες εσύ, εκείνος σου είπε πως θέλει να συνεχίσει να μένει μόνος του, κι έτσι ένα πρωινό το πήρες εσύ απόφαση να βγάλεις αντικλείδι, έτσι για να του έρθει η ευχάριστη (νόμιζες) έκπληξη κατάμουτρα...

Το απόγευμα, που εκείνος επέστρεψε από τη δουλειά, σε βρήκε να κάθεσαι αραχτή στον καναπέ του κι εκείνος αφού έμεινε παγωτό, προσπαθούσε να σκεφτεί τρόπους για να πάρει το κλειδάκι πίσω.
Γιατί είναι λάθος: πολλές φορές εμείς τα κορίτσια έχουμε άλλες σκέψεις για το πόσο και πως προχωράει μια σχέση και αντιλαμβανόμαστε αλλιώς τα πράγματα σε σχέση με το ανδρικό φύλο. Για παράδειγμα, μπορεί να είσαι 5 χρόνια με ένα αγόρι και να μην μιλάς για γάμους γιατί δεν θέλεις να τον πιέσεις και προτιμάς να τον αφήσεις να κάνει μόνος την κίνησή του αλλά τελικά εκείνος να πιστεύει πως δεν σου αρέσουν οι γάμοι και τα πανηγύρια. Φρόντισε λοιπόν προτού βγάλεις κλειδάκι για το διαμέρισμά του σαν άλλος ταλιμπάν, να έχετε κάνει μια εκτενή κουβέντα για το τι θέλετε από τη ζωή και τη σχέση σας.

Νο2: Δεν τον αφήνεις να σε χωρίσει
Ο δεσμός δεν πάει καλά σε σημείο που οι ημέρες περνούν εφιαλτικά. Το βλέπεις το έργο πως δεν θα έχει καλή κατάληξη, κι όμως για έναν περίεργο λόγο προσπαθείς να αγνοήσεις το τέλος που έρχεται αργά μεν, βασανιστικά δε.
Γιατί είναι λάθος: γιατί όσο δεν τον αφήνεις να σε χωρίσει, τόσο θα σου φέρεται ακόμα πιο άσχημα και στο τέλος θα απορείς που ακόμα ένας αγαπημένος σου, εξαφανίστηκε από τη ζωή σου και δεν είχε το θάρρος να σε χωρίσει σαν άντρας. Πώς βρε αγάπη μου να σε χωρίσει όταν δεν τον αφήνεις;

Νο3: Τον απειλείς ότι θα του κάνεις κακό (ή ότι θα κάνεις κακό στον εαυτό σου)
Όλα ξεκινούν όταν τα προβλήματα στη σχέση πυκνώνουν κι εσύ σε μια άμυνα γυναικεία προβάλεις μόνο τους λάθος λόγους για να τον κάνεις να μείνει μαζί σου. Αν με αφήσεις θα σε καταστρέψω, αν με αφήσεις θα φαρμακωθώ, αν δεν είμαστε μαζί δεν αξίζει η ζωή σου (μου) και άλλα τέτοια μακάβρια.
Γιατί είναι λάθος: τώρα γιατί ως φύλο θεωρούμε λογικό να κρατάμε έναν άντρα που δεν μας θέλει στο πλευρό μας από φόβο μην μας βρει με τις φλέβες κομμένες, είναι μια πικρή και περίεργη ιστορία. Ακόμα κι αν όλα αυτά τα λες από αγάπη και δεν σκοπεύεις να πυρποληθείς στο σύνταγμα για τα μαύρα τσακίρικα μάτια του, αναρωτήσου: θέλεις να μείνει μαζί σου από λύπηση;

Νο4: Οι καυγάδες καταλήγουν με μπουνιές και κλωτσιές (από μέρους σου)
Όλα τα ζευγάρια καυγαδίζουν αλλά έχει μεγάλη σημασία το πώς καυγαδίζετε. Ακόμα και στον καυγά, ο χαρακτήρας που δείχνετε, μπορεί να είναι ενδεικτικό της εξέλιξης που θα έχει η σχέση σας. Αν θυμίζετε τον Κράμερ εναντίον Κράμερ, αν ο πόλεμος μεταξύ σας ξεπερνά και τον πόλεμο των Ρόουζ, το τέλος του δεσμού θα είναι άσχημο!
Γιατί είναι λάθος: είναι κρίμα, πολύ κρίμα για δύο ανθρώπους που αγαπήθηκαν πολύ ή λίγο, να τελειώνουν μια σχέση με τόσο άσχημο τρόπο. Δεν είπαμε να δείξεις και την ανωτερότητα της Μελέτη στον χωρισμό αλλά ένας σεβασμός στον άνθρωπο που υπήρξε επιλογή σου, είναι ουσιαστική και επιτακτική!

Νο5: Σταμάτησες την αντισύλληψη χωρίς να του το πεις
Εντάξει, εσένα το βιολογικό σου ρολόι σε πρήξει στο τικ τακ αλλά εκείνος ασχολείται με τα ποτά, τα τσιγάρα και τα ξενύχτια και προτιμά να τα πίνει με τους κολλητούς παρά να βγει μαζί σου ή ακόμα και να το κάνει μαζί σου. Κι όμως εσύ αποφάσισες να του κάνεις εκπληξούλα και έκοψες τα αντισυλληπτικά για να γίνετε γονείς!
Γιατί είναι λάθος: Μπορεί να θεωρείς πως αυτό που κάνεις είναι το καλύτερο για να προχωρήσετε στο επόμενο επίπεδο αλλά ένα παιδί δεν είναι σκουλαρίκι που το αγόρασες κρυφά κι αν δεν του αρέσει να μην το φορέσεις πάλι. Ένα παιδί είναι ευθύνη για μια ζωή και το να το αποκτήσεις χωρίς τη θέλησή του δεν θα αποβεί προς όφελός σου, το αντίθετο μάλιστα.


No.6: Κάνεις εμφανίσεις μπροστά του χωρίς να το περιμένει:

Υπάρχουν κάποιες φορές, που εκείνος θέλει να ηρεμήσει πίνοντας ποτάκι με τους κολλητούς. Ε, πολύ λίγες είναι οι γυναίκες που σέβονται αυτή την ανάγκη του αγαπημένους τους και δεν βγάζουν το ταχύτατο συμπέρασμα πως για να θέλει να βγει με εκείνους, δεν θέλει εμένα. Υπάρχουν φυσικά κι αυτές που προχωρούν την παράνοια ένα βήμα παραπέρα. Θα βγεις εσύ; Θα σου φορτωθώ εγώ κολιεδάκι, τάχα δήθεν τυχαία ότι βρέθηκα εκεί που είσαι. Εμφανίζεσαι λοιπόν ξαφνικά, όχι μόνο στο ποτάκι αλλά και στη δουλειά και στο γυμναστήριο (μην σου πω πληρώνεις και συνδρομή), ακόμα και στην τουαλέτα.
Γιατί είναι λάθος: όποιος κι αν είναι ο λόγος που δρας έτσι, το αποτέλεσμα θα είναι κακό για εσένα. Μπορεί να θέλεις να τον τσεκάρεις, μπορεί να ανησυχείς για εκείνον, το συμπέρασμα που θα βγάλει αυτός είναι πως δεν του δίνεις το χώρο του, τον πιέζεις και τον καταπιέζεις και σύντομα το φυλακισμένο πουλάκι θα πετάξει για άλλη, πιο κουλ κανάρα!

Νo.7: Έχεις όλους τους κωδικούς του χωρίς εκείνος να στους έχει δώσει:
Τι φταις εσύ θα πεις που ο μόνος κωδικός ασφαλείας που χρησιμοποιεί παντού είναι ο Θρύλος; Είναι κι εκείνο το προαίσθημα ότι κάτι κάνει πίσω από την πλάτη σου και ήθελες να τον τσεκάρεις στο facebook, στο κινητό, παντού βρε παιδί μου.
Γιατί είναι λάθος: ότι αυτή η συμπεριφορά δείχνει πως υπάρχει έλλειμμα εμπιστοσύνης μεταξύ σας, είναι το μόνο σίγουρο. Το άλλο σίγουρο είναι πως κάποια στιγμή θα σε τσιμπήσει κι εξήγηση νορμάλ δεν θα καταφέρεις να δώσεις. Ακόμα κι αν το προαίσθημά σου δεν διαψευστεί, ότι θα ομολογήσεις τον τρόπο που εκμαίευσες τις πληροφορίες, θέτει έτσι κι αλλιώς ταφόπλακα στη σχέση σας.

No.8: Απαντάς στα τηλέφωνα και στα μηνύματά του
Εμείς οι δυο σαν ένα, υποστηρίζει το γνωστό άσμα, αλλά πέραν της σεξουαλικής ένωσης, εσύ έχεις κάνει πράξη την μοναδικότητα σας. Τούτο σημαίνει πως παίρνεις την πρωτοβουλία να απαντάς στο κινητό του, στα μηνύματά του, να υπογράφεις τις κάρτες στο α πληθυντικό πρόσωπο και παντού να κυριαρχεί το εμείς.
Γιατί είναι λάθος: ειδικά στην περίπτωση που το 'εμείς' δεν είναι δική του προσωπική και ανεπηρέαστη επιλογή, αυτό το πρώτο πληθυντικό εύκολα θα σπάσει στα δύο. Μην ξεχνάς πως οι άντρες θέλουν να έχουν αυτή την αίσθηση ελευθερίας ακόμα κι αν ζουν με το μάτι σου επάνω τους, που είναι πιο μεγάλο και από της Γκόντορ και από του Μεγάλου Αδερφού μαζί! Άφησέ τον να ζει το μύθο του!

No.9: Έχεις συστηθεί με την οικογένεια και τους φίλους του, χωρίς να το έχει οργανώσει εκείνος:
Εκείνος δεν σε σύστησε ποτέ στη μαμά του αλλά εσύ φρόντισε να τα πείτε στο τηλέφωνο. Εκείνος προσπαθεί να διατηρήσει χαμηλούς τόνους σχετικά με τη σχέση σας αλλά εσύ φροντίζεις να αποκαλύπτεις γαμήλια σχέδια σε φίλους και γνωστούς, κυρίως δικούς του.
Γιατί είναι λάθος: Η ανάγκη που έχεις να γίνεις νυφούλα; γυναίκα στο πλευρό του; από αφανής κοπέλα επίσημη αρραβωνιάρα; θα έχει ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα. Κάθε αγόρι θέλει το χρόνο του για να κατασταλάξει στο τι πιστεύει ο ίδιος για το δεσμό σας και κατόπιν να βγάλει ντουντούκα. Εμείς πάλι, αποφασίζουμε να διαλαλήσουμε το δεσμό μας στο facebook από το πρώτο βράδυ μετά το πρώτο ραντεβού. Τώρα γιατί πρέπει να κάνεις δηλώσεις που θα αναγκαστείς να πάρεις πίσω είναι ένα ερώτημα, το οποίο δεν θα έπρεπε να μπαίνεις καν στη διαδικασία να δοκιμάσεις να το απαντήσεις.

Νo.10: γάμος, γάμος, γάμος, γάμος!
Είσαι η ιδανική σύντροφος, τα κάνεις όλα τέλεια, είναι τιμή του και καμάρι του που σε έχει στο πλευρό σου αλλά: σκέψου στο λίγο καιρό που είστε μαζί πόσες φορές του έχεις μιλήσει για γάμους και πανηγύρια. Ειδικά στο σημείο που βάζεις και τις κολλητές να τον ρωτάνε άντε πότε με το καλό, εκεί ο καλός σου βγάζει σπυράκια!
Γιατί είναι λάθος: καλό το ροζ συννεφάκι αλλά αρχικά και βασικά σκέψου αν αυτή η ανάγκη να τον πιέσεις με το θέμα του γάμου, πηγάζει τελικά από την δική σου προσωπική ανάγκη να ντυθείς νυφούλα και απλά εκείνος έτυχε να είναι τη στιγμή αυτή στη ζωή σου. Άσε που όσο το πιέζεις το θέμα, τόσο εκείνος θα βγάζει μια άρνηση, είτε το θέλει, είτε δεν τον θέλει το γάμο!