Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

ΗΜΕΡΑ ΠΕΝΘΟΥΣ Η 26η ΙΟΥΝΙΟΥ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών
Δράσεις του κέντρου πρόληψης "Άτρακτος"

25.06.2011 Τοπικά

"Η ημέρα αυτή είναι ημέρα θλίψης" δηλώνει ο πρόεδρος του Κέντρου Σ. Συμεών
Στις δράσεις του Κέντρου Πρόληψης κατά των εξαρτησιογόνων ουσιών Πιερίας "Άτρακτος" αναφέρθηκαν χθες σε συνέντευξη τύπου και με αφορμή την 26η Ιουνίου που είναι παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών, ο πρόεδρος του κέντρου κ. Σίμος Συμεών και η επιστημονική υπεύθυνη του κέντρου κα Σοφία Σαββίδου.

PIERIA-GR ΗΜΕΡΑ ΘΛΙΨΗΣ, ΝΑΙ ΗΜΕΡΑ ΘΛΙΨΗΣ ΑΥΤΗ Η ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΕ ΣΧΕΣΗ Μ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΖΩΑ.... ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ ΝΑ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, Ή ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΑΣ! ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ, ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΧΑΒΑ ΜΑΣ.... ΣΚΟΤΩΣΤΕ ΡΕ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ.... ΣΚΟΤΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ....
Ο πρόεδρος του κέντρου πρόληψης
Όπως ανέφερε ο πρόεδρος η 26η Ιουνίου αποτελεί για αυτόν ημέρα πένθους και όχι γιορτής ή χαράς, για τον αγώνα που δίνουν οι συνάνθρωποι μας για να ξεφύγουν από τα ναρκωτικά...


Σημείωσε πως το κράτος αγωνιά να δει την Πολιτεία να διαμορφώνει το κοινωνικό της γίγνεσθαι καθώς χωρίς αυτό δεν μπορεί συγκροτηθεί ο λαός.
Πρόσθεσε πως στο κέντρο πρόληψης δεν υπάρχει ο χαρακτηρισμός ναρκομανείς, αλλά άρρωστοι συνάνθρωποι μας, και υπογράμμισε πως ο ρόλος του κέντρου επικεντρώνεται στον τομέα της πρόληψης, έτσι ώστε να αποτρέψουν τον κόσμο από τη χρήση των ναρκωτικών ουσιών.
Ο κ. Συμεών αναφέρθηκε επίσης στις δράσεις του κέντρου που είναι πολυποίκιλες και πολλές από αυτές γίνονται σε συνεργασία με διάφορους φορείς της χώρας, ενώ ευχαρίστησε και τους τοπικούς φορείς για την υποστήριξη τους.

Η επιστημονική υπεύθυνη
Η κα Σαββίδου από την πλευρά της επεσήμανε πως η 26η μέρα αποτελεί για όλους όσους εργάζονται στο κέντρο ημέρα που τους βάζει απέναντι στον εαυτό τους κάνοντας την αυτοαξιολόγηση τους για το αν έκαναν αρκετά.
"Οι δράσεις μας αξιολογούνται από αυτούς που συμμετέχουν" πρόσθεσε η κα Σαββίδου και σημείωσε πως είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι γονείς υποβάλλουν αιτήσεις για να παρακολουθήσουν τα σεμινάρια που υλοποιούνται από το κέντρο πρόληψης.
Επίσης αναφέρθηκε στις δράσεις που υλοποιούνται από τα στελέχη του κέντρου και για άλλες εξαρτησιογόνες ουσίες όπως είναι το αλκοόλ και το τσιγάρο με εκτενή ενημέρωση που γίνεται στα σχολεία της Πιερίας και ιδιαίτερα στα γυμνάσια.