Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Ήπιε έξι μπουκαλάκια αντισηπτικού

hand sanitizing gel 300x176 Ήπιε έξι μπουκαλάκια αντισηπτικούΈξι μπουκαλάκια αντισηπτικού για τα χέρια “ήπιε” ένας ασθενής κέντρου απεξάρτησης από το αλκοόλ στην Αυστραλία για να υποκαταστήσει ένα ποτηράκι αλκοόλ. Σαν από θαύμα όπως αναφέρουν οι γιατροί, είναι ζωντανός.


Έκπληκτοι έμειναν οι γιατροί όταν ανακάλυψαν ότι ο 45χρονος ασθενής που είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο Άλφρεντ της Μελβούρνης για απεξάρτηση από το αλκοόολ είχε καταναλώσει 6 ολόκληρα μπουκάλια με αντισηπτικό, περιεκτικότητας σχεδόν 100% σε οινόπνευμα...


Η ποσότητα αλκοόλ στο αίμα του μάλιστα ήταν πέντε φορές πάνω από το επιτρεπτό όριο για την οδήγηση στην Αυστραλία, όπως ανέφεραν οι γιατροί σε μια σε μια επιστολή που δημοσιεύτηκε την Κυριακή (19.06) στο ιατρικό περιοδικό της Αυστραλίας.

Ο Δρ Μάικλ Όλνμεντοου, ένας παθολόγος στο νοσοκομείο Άλφρεντ, δήλωσε ότι αν και τέτοιου είδους περιστατικό έχει σημειωθεί στο παρελθόν, ήταν αναντίρρητα η πιο σοβαρή υπόθεση που είχε είχε δει, ενώ ο ασθενής είναι πολύ τυχερός που ζει. “Μας εκπλήσσει το γεγονός ότι ήπιε αυτό το πράγμα“, δήλωσε ο Δρ Όλντμεντοου, σύμφωνα με τοAssociated Press της Αυστραλίας. “Η γεύση του φαίνεται αηδιαστική”.

O 45χρονος άντρας είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο τρεις μέρες νωρίτερα από το περιστατικό αλλά όπως παρατήρησαν οι νοσοκόμες, ένιωθε συνεχώς το αίσθημα της υπνηλίας. Όταν ήρθε η ώρα να καθαρίσουν το δωμάτιο του και να αλλάξουν τα σεντόνια, ανακάλυψαν τα “ένοχα” στοιχεία: έξι άδεια μπουκαλάκια αντισηπτικού τζελ.

Το περιστατικό αυτό, φανέρωσε την ανάγκη για αλλαγές στον τομέα της υγιεινής στα νοσοκομεία τηςΑυστραλίας. Τα αντισηπτικά τζελ θα πρέπει να βρίσκονται κολλημένα στους τοίχους ώστε ναι μεν να γεμίζονται ξανά, αλλά να μη μπορούν να αφαιρεθούν από τους ασθενείς.